Diadem tennissnaren: een revolutie op snarengebied!

Een nieuw Amerikaans snarenmerk, stervormige snaren, ultieme topspin, comfort én onovertroffen spanningsbehoud! Kan dit!? Jazeker! Dit is het nieuwste van het nieuwste op snarengebied: dit zijn de Diadem tennissnaren! Binnenkort exclusief verkrijgbaar in onze webshop!

Diadem Star Core Technology

Het nieuwe Amerikaanse snarenmerk Diadem heeft na jaren van intensieve research onlangs een unieke snarenlijn gelanceerd. Het merk heeft de enige stervormige (Star Core Technology) polyester snarenlijn ter wereld ontwikkeld. De lijn bestaat uit de Solstice Power voor power en spin en de Solstice Pro voor control en spin. Hiernaast biedt Diadem ook nog de Impulse, een ronde met polyamide gecoate multifilament snaar voor comfort en feel welke sterk genoeg is om als hybride te combineren met de Solstice Power en Solstice Pro. Alle snaren komen in een unieke blauwe kleurstelling!

Diadem full product range

Wat doet deze revolutionaire ‘Star Core Technology’ van Diadem?

Spin
Door de zespuntige (ster)vorm van de snaar vindt er minder frictie plaats tussen de lengte – en breedtesnaren. Dit resulteert in veel meer bewegingsvrijheid (snapback) van de lengtesnaar, een cruciale factor in het genereren van topspin. De bal wordt al het ware gepakt in de snaren en daarna gekatapulteerd. Tegelijkertijd ontstaat er door de unieke zespuntige snaarvorm een groter raakoppervlak voor de bal voor meer grip op de bal (ballbite) en balrotatie. Deze twee factoren zorgen voor een ongekende spinpotentie.

Levensduur
Belangrijk bijkomend voordeel van de verminderde frictie tussen de lengte – en breedtesnaren is het minder snel inbranden van de snaren, wat weer goed is voor een langere levensduur van de snaar. Dit zorgt ook voor langere vormvastheid van de unieke textuur van de Diadem snaren. De snaren ‘ronden minder snel uit’ in vergelijking tot de meeste andere gehoekte snaren. 

Spanningsbehoud
Waar de Diadem snaren verder in uitblinken is in spanningsbehoud. Onderstaande tabel vergelijkt het spanningsbehoud van de Diadem Solstice Power 16  t.o.v. de meest gespeelde polyester snaren van de overige merken. Een speciaal gepatenteerd productieproces ligt hieraan ten grondslag.

Diadem Solstice Power poly comparison

Comfort
Dezelfde tabel laat zien dat de Diadem Solstice Power 16 snaar veel elastischer is dan de collega snaren. Voor polyester begrippen is deze snaar super comfortabel.

Speeleigenschappen
Al deze techniek zorgt ervoor dat de Diadem Solstice Power serie een stevige dosis power combineert met enorme spin om deze te controleren. De extra grip op de bal zorgt ook voor messcherpe slices en het makkelijk kunnen slaan van grotere hoeken met je groundstrokes. In tegenstelling tot de meeste andere polyester snaren is de snaar enorm comfortabel en heeft de Solstice Power een prima spanningsbehoud. De snaar ligt in de range van de Solinco Tour Bite Soft en de Babolat RPM Team, maar biedt meer spin, een beter spanningsbehoud en behoud van vorm/textuur. De Diadem Solstice Pro lijn is meer low-powered en daarmee ideaal voor spelers die zelf voldoende snelheid genereren door een grote, volle swing. De Solstice Pro is iets minder elastisch en daarmee meer controle georiënteerd. Diadem biedt ook de optie om de Solstice Power of Solstice Pro lijn te combineren met de Impulse, een multifilament snaar voor een hybride setup voor extra comfort. De Impulse heeft een speciale polyamide coating zodat de deze sterk genoeg is voor de scherpe randen van de zeskantige Solstice Power en Solstice Pro. Al met al is Diadem een zeer verrassende nieuwkomer op de snarenmarkt!

En natuurlijk zijn ze op Mijnracket.nl te koop via deze link naar de shop.

Diadem string shape match up

Geef een reactie