Diadem Elite XT 18 getest

Vandaag reviewen we de dunste versie van de nieuwe Diadem Elite XT snarenlijn. Dit is de Diadem Elite XT 18 getest door Stephan!

EliteXT-18_clipped_rev_1-573x650

Specificaties:
Merk: Diadem Elite XT 18
Type snaar: medium stijve, controle georiënteerde co-polyester snaar met stervormige bouw voor extra ballbite en lage frictie van snaar op snaar voor extra snapback van de lengtesnaar. Dit is de dunste versie van de Diadem Elite XT snarenlijn. Check hier ons testrapport van de 17/1.20 mm versie van deze snaar.
Dikte: 18/1.15 mm
Vergelijkbare snaren: Babolat RPM Blast, Luxilon Alu Power en Solinco Tour Bite

Getest door:
Naam: Stephan
Speelsterkte: 5
Type speler: allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Racket: Yonex EZONE DR 98 (310 gram)
Hardheid bespanning: 24/24kg bij een bespanrange van 20-27 kg
Testduur: 8 uur
Favoriete snaar speler: Yonex Poly Tour Pro 1.25

Beoordeling:
Duurzaamheid: 7
Spanningsbehoud: 7
Spin/Slice: 8
Balgevoel: 9
Power: 8
Control: 8
Comfort/Armvriendelijkheid: 8

Diadem Star Core Technology

Review:
De Elite XT 18 is de dunste snaar uit de Elite XT serie. Het grijze uiterlijk van de kantige snaar staat gaaf in mijn Yonex EZONE DR 98. Tijdens deze test kon ik de Elite XT 18 mooi vergelijken met mijn favoriete snaar de Yonex Poly Tour Pro die ik in mijn andere Yonex EZONE DR 98 heb zitten. Bij het eerste balcontact voelt de Diadem Elite XT 18 heel verfijnd aan. Een super balgevoel waarmee de Diadem Elite XT 18 zich zeker kan meten met de Yonex Poly Tour Pro. De gekante uitvoering van deze snaar maakt dat je veel grip hebt op de bal. Het balgevoel en de bite op de bal zorgt voor een heel solide gevoel.

Ook viel mij op dat ik geen van mijn slagen hoefde aan te passen: zowel de harde spinslagen als de subtielere slices en dropshots durfde ik met volle overtuiging te slaan. Power is met de Diadem Elite XT 18 ruim voldoende aanwezig en heel goed te doseren. Met andere softere Polyester snaren had ik zeker in het begin de neiging om in te houden om niet te overhitten. Zeker vanaf de baseline waren mijn slagen goed onder controle te houden en deze haalden telkens ruim voldoende lengte. Meer lengte dan ik gewend ben met stuggere snaren. Ook het slaan van spinballen is door de bite van de snaar prima te doen. Met de Diadem Elite XT 18 zijn slices ook goed tegen de lijnen aan te leggen. Opvallend was dat ik heel makkelijk slice approaches kon slaan zonder dat de bal te veel ging floaten.

Diadem Elite XT 18 set close

Qua comfort scoort de Diadem Elite XT 18 naar mijn mening uitstekend. Ondanks het feit dat deze Diadem snaar een medium stugge co-poly wordt genoemd had ik geen last van onaangename effecten op mijn arm. Ook het pareren van hard doorgeslagen opslagen voelde prima aan. Ik kon voluit slaan zonder armproblemen. Ook ballen buiten de sweetspot waren niet oncomfortabel. De Diadem Elite XT 18 is wat mij betreft een heel complete snaar met opvallend veel balgevoel in combinatie met veel controle en ruim voldoende power. Dat fijne balgevoel kwam mijn netspel zeker ten goede. Aan het net was ik blij verrast met het gevoel van de snaar in combinatie met voldoende power om ballen hard weg te leggen. 

Verder viel bij het serveren op dat ik met veel controle toch behoorlijk tempo kon genereren. Ook het slaan van slice en kick ging met veel precisie. Door de controle en precisie sloeg ik nagenoeg geen dubbele fouten waardoor mijn tegenstander geen gratis punten kreeg. De Elite XT 18 is wat mij betreft een buitengewoon lekker snaartje! Voor spelers die hun eigen power kunnen genereren en op zoek zijn naar een snaar met veel balgevoel is de Diadem Elite XT 18 een aanrader. De Diadem Elite XT 18 levert op alle onderdelen van je spel een fijne bijdrage in gevoel en controle.

De Diadem Elite XT 18 is nu exclusief verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie