Beste snaren voor spin

De beste snaren voor spin! In dit artikel onze favoriete snaren van dit moment voor een stevige portie spin en slice. De snaren staan in willekeurige volgorde vermeld.

Babolat RPM Blast

Geen lijstje voor snaren voor extra rotatie zonder de Babolat RPM Blast! Als één van de allereerste snaren special ontworpen voor spin, biedt deze achtkantige snaar met name ontzettend veel snapback door de speciale siliconen coating. Deze snapback zorgt voor extra rotatie. De achtkantige vorm van de snaar geeft fractioneel meer bite, maar het is met name de snapback die hier het werk doet. De snaar waar Rafael Nadal grote successen mee vierde. Hij doet dat met de ultradikke en robuuste 1.35 mm variant en praktisch altijd op 25 kg. Wij bieden de RPM Blast aan in 1.20, 1.25 en 1.30 mm.

Diadem Solstice Power

De Diadem Solstice Power heeft misschien wel de meest aggressieve snaarvorm in de markt. Deze snaar van het relatief jonge Amerikaanse Diadem heeft een stervormige doorsnede. De zes ‘punten’ geven een ongelooflijke ballbite. Toch kunnen de lengtesnaren ook makkelijk glijden over de breedtesnaren voor extra snapback. Deze 2 factoren samen geven de snaar een enorme spinpotentie. Ander voordeel van deze snaar is dat deze relatief comfortabel is voor een snaar in dit genre. Shop hier de Diadem Solstice Power.

Head Lynx Tour

De Head Lynx Tour biedt een fijne mix van spin en controle. Deze snaar is zeskantig en is vrij nieuw op de markt. De snaar is misschien niet zo extreem scherp als de Diadem Solstice Power, maar biedt ruim voldoende spin. De grote plus van deze snaar is de consistentie. Deze snaar heeft, zeker voor een snaar in deze categorie, vrij goed spanningsbehoud. Wij testten deze snaar onlangs in de nieuwe Head Radical MP 2021.

Wilson Revolve

Als ‘gewone’ ronde snaar is de Wilson Revolve misschien een vreemde eend in de bijt in dit rijtje, maar deze snaar verdient absoluut zijn plek. De Revolve heeft een speciale coating, waardoor de snaar ontzettend veel snapback en dus rotatie geeft. De snaar is middel stijf en biedt een consistent speelgevoel. De Revolve kun je hier vinden in onze webshop. Deze snaar werkt o.a. uitstekend bij de Spin Effect rackets van Wilson.

Solinco Hyper-G

De felgroene Solinco Hyper-G heeft een vierkante bouw met scherpe hoeken. Met name spelers met een grote, volle swing waarderen de voorspelbaarheid en extra marge die ze met deze snaar in hun slagen krijgen. De Hyper-G geeft je net wat meer ‘net clearance’ en dus marge in je slagen. Met deze snaar kun je heerlijk vol doorhalen zonder snel bang te hoeven zijn om te overhitten. Hier een volledig testrapport van de Hyper-G.

Noot: dit lijstje betreft onze persoonlijke favoriete snaren voor spin van dit moment. Het aanbod in snarenland is gigantisch. Met gemak zouden we zelfs tot een top 20 kunnen komen. Maar om het overzichtelijk en compact te houden hebben wij deze gereduceerd tot onze 5 favorieten, stuk voor stuk absolute toppers in dit genre. Maar het betreft dus een persoonlijke voorkeur van snaren die wij recent hebben getest en/of regelmatig zelf spelen.

Geef een reactie