Mizuno Wave Exceed Tour 2 Clay tennisschoen getest

Zonder twijfel één van de beste tennisschoenen van het moment door de test gehaald door Stephan! De Mizuno Wave Exceed Tour 2 Clay tennisschoen is licht, duurzaam, snel én stabiel!

Beoordeling:

Pasvorm: 9
Stabiliteit: 8
Demping: 8
Grip: 9
Duurzaamheid: 8
Wendbaarheid en snelheid: 9

Review

Met veel genoegen schrijf ik mijn eerste review over tennisschoenen. Zelf speel ik op de Nike Zoom Vapor 9.5 Tour Clay. Het idee dat ik wederom een Japans stukje kwaliteit mag testen schept hoge verwachtingen. Los van het feit dat ik als tennisspeler al lang overtuigd ben van de vakkundigheid van Japanse producenten (ik speel zelf met de Yonex EZONE DR 98), ben ik toch erg benieuwd hoe deze relatieve nieuwkomer op het gebied van tennisschoeisel het gaat doen ten opzichte van de gevestigde orde.
Over schoenen valt veel te zeggen maar feit blijft dat iedereen andere voeten heeft en schoenen altijd maatwerk blijven. Mijn voeten vallen in de categorie vrij smal met een hoge wreef. Bij het aantrekken van de Mizuno Wave Exceed Tour 2 Clay valt meteen op hoe zacht ze zijn. Alsof je een paar heel goed aansluitende pantoffels aantrekt met lucht gevulde zolen. Erg comfortabel. Zeer opvallend ook dat de tong van de schoen mooi over je voet valt en geen irritante drukpunten geeft. De tong is ook niet zo flinterdun maar goed gevuld net als de randen van de opening van de schoen. De randen geven een extra kussenachtig gevoel en lopen door tot voorbij de eerste twee vetergaten. Vanaf daar gaat de schoen over in een dunner soort ventilerend materiaal.
De Mizuno Wave Exceed Tour 2 Clay draagt heel fijn om je enkels. De schoen is zeer licht en door de goede pasvorm zeer wendbaar en snel. Ik heb de Mizuno Wave Exceed Tour 2 Clay getest op gravel maar ook op kunstgras. Wat opvalt is dat deze schoen ten opzichte van andere gravelschoenen diepe visgraatzolen heeft. Niet zo vriendelijk voor zachte gravelbanen maar de zool geeft hierdoor wel enorm goede grip. Na twee uur flink zweten blijken de schoenen ook prima te ventileren. Ik heb altijd wel snel zweetvoeten maar zeker niet erger in deze Mizuno’s ten opzichte van mijn Nike Zoom Vapor 9.5 Tour. Eerlijk gezegd vind ik de Mizuno Wave Exceed Tour 2 lekkerder zitten dan mijn eigen Nike’s. Zeker toen ik ze op kunstgras ging testen. Ik moest enkelen voor de competitie. Hun nummer 1 joeg mij al met inslaan alle hoeken van de baan op. Tijdens het spelen bleek dat niet anders maar met de Mizuno Wave Exceed Tour 2 leek ik elke bal uit iedere hoek te kunnen halen. Verbazingwekkende grip en afzetkracht waardoor ik voor mijn gevoel telkens net iets sneller was dan normaal en telkens in de rally bleef. Na de wedstrijd werd ik gecomplimenteerd met mijn loopvermogen. En dat is ook weleens anders. Voor een groot deel wijt ik dat aan de snelheid en wendbaarheid van de Mizuno Wave Exceed Tour 2.
Ook de veters strikken goed en blijven goed zitten. Niets is irritanter dan dat telkens je veters los schieten. Al met al een opvallend plezierige ervaring! En wat mij betreft is Mizuno er uitstekend in geslaagd om een wereldklasse gravelschoen te produceren die het ook heel goed op kunstgras doet. Ik ben wederom gecharmeerd van het Japanse vernuft en de kwaliteit die zij aan de dag weten te leggen. Verder past de fel geel / blauwe Mizuno Wave Exceed Tour 2 Clay geweldig bij mijn geel / zwarte Japanse slaghout de Yonex EZONE DR 98!
Ook deze Mizuno Wave Exceed Tour 2 Clay vind je in onze webshop! Deze schoen valt in de lijn van de ASICS Gel Solution Speed 3, maar valt iets breder en is daarmee ook geschikt voor spelers met een iets hogere wreef.

Geef een reactie