Babolat Jet tennisschoen

Met een gewicht van slechts 295 gram is de Babolat Jet momenteel één van de allerlichtste tennisschoenen op de markt! Lees verder…

Babolat Jet full lateral

Eerder kwamen hier al schoenen als de Nike Zoom Vapor 9.5 Tour, de ASICS Gel Solution Speed 3 en de Mizuno Wave Exceed Tour ter sprake. Ook Babolat mengt zich nu in dit ‘lichtgewicht tennisgeweld’ met de Jet. Verderop in deze review vergelijken we de Babolat Jet met bovengenoemde schoenen.

De Babolat Jet tennisschoen heeft een Matryx upper: een gepatenteerd geweven bovenwerk van kevlar met duurzame polyamide zones. Dit geeft de schoen een zacht, ondersteunend gevoel, maar ook duurzaamheid aan de mediale zijde van het bovenwerk. Active Flexion technologie in de zool zorgt ervoor dat de krachten gelijkmatig over de voet worden verdeeld voor maximale wendbaarheid en feel met de ondergrond. De Michelin S-pattern slijtzool zorgt voor goede grip, slijtvastheid en draagt bij aan de wendbaarheid. Het gewicht van de Babolat Jet is slechts 295 gram (maat 42.5)!

Babolat Jet medial 2

 

De Babolat Jet heeft een medium leest. Het bovenwerk van de schoen is echter wel redelijk flexibel en zacht waardoor de schoen in de breedte wat zal uitlopen. Dit geeft het gevoel van een runningschoen waarbij de voet natuurlijker kan bewegen dan in reguliere tennisschoenen. Hierdoor is de laterale support van de schoen echter wel lichter dan bij bijvoorbeeld de ASICS Gel Solution Speed 3 of de Mizuno Wave Exceed Tour. Deze ‘minimum feel’ doet denken aan de eerder door ons geteste New Balance Minimus 60. Ik zou de Babolat Jet dan ook aanraden aan iemand die toch wel enigszins sterke, getrainde voeten heeft.

Babolat Jet outsole

De Jet heeft een direct ‘laag bij de grond’ speelgevoel, wat de schoen erg wendbaar en snel maakt. Door het naadloze upper voelt de schoen erg comfortabel aan, waar ook de demping goed verzorgd is. Qua duurzaamheid zit de schoen in de range van de Nike Zoom Vapor 9.5 Tour, wat de Babolat Jet niet de meest slijtvaste tennisschoen op de markt maakt. Ben je echter op zoek naar maximale (lichtgewicht) snelheid en wendbaarheid en heb je enigszins ‘getrainde’ voeten? Dan is de Babolat Jet absoluut een aanrader! De Jet is verkrijgbaar in een allcourt en clay-zool.

Geef een reactie