ASICS Solution Speed FF (FlyteFoam)

De ASICS Solution Speed FF komt eraan! Deze opvolger van de razend populaire Gel Solution Speed 3 krijgt een update met FlyteFoam in de midzool. Dit maakt de schoen nog lichter en comfortabeler, zonder zijn snelheid en directe respons te verliezen.

De ASICS Solution Speed krijgt update met FlyteFoam (FF)

De Solution Speed van ASICS is één van de meest populaire tennisschoenen op de markt. Deze lichtgewicht snelheidsduivel krijgt nu een opvolger met FF ofwel FlyteFoam in de midzool. FlyteFoam wordt door ASICS al zo’n jaar of 2 gebruikt in de runningschoenen. Nu zijn ook de tennisschoenen aan de beurt. FlyteFoam is tot wel 55% lichter dan de standaardmaterialen voor tussenzolen. Daarnaast komen de organische fibers die hiervoor gebruikt worden na belasting weer terug in hun oorspronkelijke vorm. Dit zorgt voor langdurige hoogwaardige demping over de gehele gebruiksduur van de schoen. De ASICS Solution Speed FF is dus naast lichter, ook comfortabeler dan zijn voorgangers.

Qua pasvorm gaat de schoen terug naar dit fit van de Gel Solution Speed 2. Versie 3 was iets smaller, deze Solution Speed FF is iets breder dan de Solution Speed 3. Dit maakt de schoen voor een groter publiek speelbaar. Ook het upper van de schoen is flink aangepast. Het bovenwerk blijft goede duurzaamheid en voorvoetsupport bieden, maar voelt iets minder ingepakt.

De ASICS Solution Speed FF komt in 2 zooltypen. Het clay profiel heeft een diepe visgraat en is geschikt voor gravel, kunstgras en smashcourt. De ‘gewone’ zool met pivot points (draaipunten) op de voorvoet is prima te gebruiken voor gravel, maar ook voor hardcourt. Na de sterke Mizuno Wave Exceed Tour 3 en de Nike Zoom Vapor X is dit wederom een goede update van een speed schoen. Dit genre schoenen zit duidelijk in de lift. Later dit jaar (voor de heren dan, de damesversie is al uit) komt Adidas met de Adizero Ubersonic 3. Zowel van de Adizero Ubersonic 3 als van deze ASICS Solution Speed FF volgt binnenkort een uitgebreide review hier op mijnracket.nl.

Geef een reactie