ASICS Gel Resolution 9 getest

De ASICS Gel Resolution 9 getest door Mike! De nieuwe Resolution is één van de meest stabiele en slijtvaste schoenen op de markt en daarnaast is het comfort ook nog eens erg fijn! De vernieuwde pasvorm maakt de schoen ook (weer) geschikt voor de brede voet.

Intro:

Ik ben zelf een groot ASICS fan. Grofweg mijn laatste 8 paar tennisschoenen zijn allemaal ASICS schoenen geweest. Qua (smalle) pasvorm en snelheid is de Solution Speed FF 2 mijn favoriet. Voor optimale support is deze Gel Resolution 9 een absolute topper. Voor ’the best of both’, dus snelheid en stabiliteit heeft ASICS de Court FF 3. Ik heb al deze modellen uitgebreid door de test gehaald, alleen deze nieuwste versie van de Resolution ontbrak nog. Bij deze…!

Pasvorm:

Qua maatvoering is deze Gel Resolution 9 weer spot on. Ik heb eigenlijk altijd een maat US 9.5 = EUR 43.5 van mijn ASICS tennisschoenen. Ook nu is de maat weer prima. Qua pasvorm is er wel het nodige veranderd t.o.v. de Gel Resolution 8. De Resolution 8 was een stuk compacter op de voorvoet en had een lagere tenenbox – minder volume op de voorvoet dan versie 7. Deze 9e versie heeft duidelijk meer volume en is daarmee weer een echte goede optie voor de speler met een bredere voorvoet en/of iets hogere wreef. Zelf moest ik wel een Mysole Solution opvulzooltje gebruiken onder de standaard zool om de schoen goed om mijn voet te kunnen laten sluiten. Nu kon de test beginnen! Ik heb de schoen op gravel, kunstgras en op tapijt (indoor) getest.

Snelheid/wendbaarheid:

Vergeleken met de vorige versies vind ik de ASICS Gel Resolution 9 iets sneller, alhoewel je voor echte snelheid dus de Solution Speed serie moet hebben. Vooral zijwaarts zet je makkelijk en snel af, waarschijnlijk mede door de kunststof Dynawall constructie. Er gaat wat dat betreft weinig energie ‘in de schoen’ verloren. Je kunt lekker direct en vol vertrouwen bewegen op deze schoen.

Stabiliteit:

Stabiliteit is waar deze schoen bekend om staat! De Gel Resolution 9 is dan ook de ideale basis of platformschoen voor iemand die eigen zolen heeft. ASICS segmenteert deze schoen als ideale optie voor de baseliner, de speler die dus veel zijwaarts beweegt. Dat kan met deze schoen vol vertrouwen! De Dynawall brug voor laterale steun loopt helemaal door tot aan de kleine teen met een kleine inkeping om wendbaarheid/het buigpunt van de schoen op de voorvoet te borgen. De Resolution 9 heeft, zoals ook te zien was bij vorige versies, een verstevigde externe hielkap die mediaal doorloopt en ook in de voetboog een stukje ondersteuning biedt. Dit alles zonder dat de schoen heel zwaar of klomperig aanvoelt. Bij deze lijn en de Gel Challenger (het kleine broertje van de Resolution) is de zool 1 platform. Dit ook weer om extra support te bieden. Kortom: deze schoen heeft alles voor maximale stabiliteit.

Slijtvastheid en grip ASICS Gel Resolution 9:

De Gel Resolution 9 heeft over het gehele bovenwerk (behalve de tong van de schoen uiteraard) het sterke PGUARD materiaal. Dit kunststof materiaal is gemaakt om vormvastheid, maar ook slijtvastheid te bieden bij slepen en glijden. Het materiaal is extra hoog doorgetrokken, zodat ook spelers die met de voet helemaal plat gaan bij het glijden het upper niet opvreten. De Gel Resolution 9 is dan ook één van de sterkste schoenen ooit van ASICS. Ook de slijtzool is van een extra sterk AHARPLUS rubber gemaakt.

De versie die ik heb getest heeft de allcourt zool, niet de diepe visgraat van de clay-versie. De laatste is ideaal voor gravel, kunstgras en smashcourt. De all court variant met name voor hardcourt en indoor en in mindere mate voor gravel en kunstgras. Ik heb de schoen op gravel, kunstgras en indoor (op tapijt) getest. Logischerwijs miste ik ietwat grip op de eerste 2 ondergronden, alhoewel het me op gravel nog alleszins meeviel. Binnen heb ik heerlijk op deze schoen en op dit zooltype gespeeld. Op de voorvoet zitten 3 draaipunten waardoor je wel grip hebt, maar jezelf niet helemaal vastzet. Ik denk eigenlijk dat dit zooltype het zodoende ook voor padel prima zou kunnen doen.

Comfort/demping:

De ASICS Gel Resolution 9 is erg comfortabel zonder te soft en instabiel aan te voelen. De schoen heeft gel in de hak en in de voorvoet, maar dit is dus solide ingepakt als het ware om wel maximale steun te kunnen blijven bieden bij zijwaarts afzetten. In de tussenzool zit trouwens ook FlyteFoam dat van zichzelf ook al dempt. Het comfort is dus eigenlijk precies fijn voor een schoen met dit supportlevel.

ASICS Gel Resolution 9 onderaan de streep:

De Gel Resolution 9 is sterk, stabiel en comfortabel! De schoen heeft iets meer volume gekregen t.o.v. versie 8, waardoor ASICS ook de speler met een bredere voet en/of hogere wreef weer goed kan bedienen. Deze schoen is een aanrader voor de speler die support zoekt, zonder dat de schoen te zwaar of te lomp wordt. Het upper is super slijtvast en het comfort dik bovengemiddeld als we de concurrentie bekijken. Al met al is de Gel Resolution 9 een hele solide schoen voor de speler die met name vanaf de baseline opereert.

Geef een reactie