ASICS Gel Resolution 8 getest

De hagelnieuwe ASICS Gel Resolution 8 getest! De Resolution blijft bij de bekende support en duurzaamheid, maar heeft een verbeterde pasvorm en een comfortabeler upper!

Specificaties ASICS Gel Resolution 8:

Merk: ASICS
Model: Gel Resolution 8
Gewicht: 417 gram (mt. 10.5 = 44.5)

Intro:

Sinds jaar en dag is de ASICS Gel Resolution één van de meest stabiele, maar ook meest slijtvaste schoenen op de markt. ASICS is één van de weinige merken die 6 maanden garantie durft te geven op de slijtzool. Ook de vorige versie (de Resolution 7) heb ik gespeeld. In deze review dan ook regelmatig het vergelijk met dat model.

Pasvorm:

Qua pasvorm is de schoen er in mijn optiek flink op vooruit gegaan. Ik heb een gemiddelde tot iets smallere voet en deze Resolution 8 is met name op de voorvoet makkelijker te locken dan versie 7. De (in dit geval) blauwe straps op de voorvoet helpen hier zeker bij. Ook het feit dat het bovenwerk iets soepeler is geworden, draagt zijn steentje bij. Versie 7 werkte ook vrij behoorlijk voor een smallere voet, maar door het vrij stugge PU bovenwerk was deze minder makkelijk om de voorvoet te sluiten. Voor mijn gevoel geeft de ASICS Gel Resolution 8 hierdoor ook meer voorvoet support.

Stabiliteit:

Wat meteen opvalt aan deze schoen is dat de wat subtielere ‘Trusstic’ vervangen is door een Dynawall constructie. De kenmerkende ASICS Trusstic technologie geeft de schoen torsiestijfheid maar ook laterale support. De laterale support heeft een flinke upgrade gekregen, kun je wel zeggen! Deze Dynawall doet enigszins denken aan vroegere Barricades van Adidas. Qua spel is dit ook duidelijk te merken, met deze schoen hoef je niet bang te zijn om je enkels te verzwikken. De support is voortreffelijk, mede ook door de fijne lock-in bij de hiel en de flink verstevigde hielkap. De eerder door mij aangehaalde voorvoet support door de andere vetersluiting helpt zeker ook mee. Kortom: de stabiliteit is uitstekend!

Duurzaamheid:

Om heel eerlijk te zijn heb ik nog niet voldoende uren op deze schoen gemaakt om een goed oordeel te kunnen vellen over de duurzaamheid. Het materiaal van de slijtzool en de neus blijven dezelfde stevige bouw als zijn voorganger, dus dat zal wel goed zitten. Bovendien durft ASICS zogezegd 6 maanden garantie te geven op de slijtzool. Wezenlijk anders is wel het bovenwerk van de schoen. De vorige versie was van een dikker (en stugger) PU gemaakt, deze versie heeft een wat soepeler PU. De slijtvastheid van dit bovenwerk kan ik nog niet beoordelen, maar ASICS kennende zal dit dik in orde zijn. Ik durf dan ook wel te zeggen dat de duurzaamheid naast de support de pijlers van deze schoen zijn.

Comfort/demping ASICS Gel Resolution 8:

Het comfort van de schoen is fijn, zonder dan de schoen te soft aanvoelt. Dit is ook wel logisch gezien het solide karakter van de ASICS Gel Resolution 8. Naast Gel maakt ASICS in deze schoen ook gebruik van het lichtere FlyteFoam voor de tussenzool. Dit materiaal is licht en zorgt voor langdurige cushioning, waar de Gel zelf met name het comfort voor schokdemping geeft. De schoen geeft fijne bescherming zonder te soft aan te voelen. Ik heb deze schoen getest op het tapijt. Onder een dunne laag tapijt is het direct beton, dus de impact voor de knieën en enkels is meestal wel te voelen. Het fijne aan deze schoen is dat het wel de ‘laag bij de grond’ feel geeft voor goede connectie met de ondergrond, maar dat de schoen dus ook prima comfort biedt.

Grip:

De versie van de Resolution 8 die ik getest heb, heeft een allround zool. Deze zool heeft een niet al te diepe visgraat gecombineerd met 3 ‘pivot points’ (draaicirkeltjes) op de voorvoet. Dit zooltype werkt heerlijk op hardcourt en tapijt, maar kan ook op diverse ondergronden buiten gebruikt worden. Wel lever je buiten dan wat in qua grip. De meest verkochte versie voor buiten heeft een diepe visgraat, voorheen ook wel ‘clay’ zool genoemd. De grip van de versie die ik getest heb, was prima, zonder te grof te zijn dat ik mezelf vastzette. Het roteren op de voorvoet gaat prima. Ook is er voldoende grip wanneer je bijvoorbeeld moet aanzetten voor een sprintje.

Onder aan de streep:

De ASICS Gel Resolution 8 is een dijk van een schoen! De vertrouwde support is zelfs verbeterd, de slijtvastheid blijft, waar de pasvorm mijns inziens flink verbeterd is. De schoen biedt fijne cushioning en bescherming, zonder te zompig aan te voelen en de directe feel van de schoen te verliezen. Bovendien heeft het soepelere upper minder ‘inlooptijd’ nodig, waardoor de schoen meteen startklaar voelt. Een dikke aanrader dus!

Geef een reactie