ASICS Gel Resolution 6

Eén van de beste tennisschoenen op de markt is nog beter geworden! De ASICS Gel Resolution 6 combineert prima stabiliteit met een uitstekende slijtvastheid.

ASICS Gel Resolution 6 full

Merk: ASICS
Model: Gel Resolution 6
Gewicht: circa 430 gram (Heren maat 10.5=44.5)

De ASICS Gel Resolution 6 is de schoen van onze Franse tovenaar Gaël Monfils. Nieuw in deze update is het midvoet supportsysteem en de nieuwe bouw van de externe heelkap. Beiden zorgen voor de meest stabiele versie van de Gel Resolution tot nu toe. Op het gebied van slijtvastheid scoorde deze schoen altijd al hoog. Met deze update durft ASICS zelfs zo ver te gaan dat het merk 6 maanden ‘duurzaamheidsgarantie’ geeft op de slijtzool. 

ASICS Gel Resolution 6 outsole

Dat de ASICS Gel Resolution 6 een uitstekende allrounder is, blijkt naast de support en slijtvastheid uit een fijn ademend vermogen en een prettige flex in de voorvoet voor snelle sprints. De schoen heeft de bekende ASICS Gel demping in zowel de hak als voorvoet voor een goede cushioning op alle ondergronden.

De schoen is verkrijgbaar in 2 zooltypes: een allround zool voor hardcourt en kunstgras (doet het ook prima op gravel trouwens) en een clay zool, met een diep visgraatprofiel wat ideaal is voor gravel. De allround versie heeft bij de voorvoet een mesh-upper voor meer ademend vermogen, waar de clay uitvoering een dicht bovenwerk heeft, zodat er geen gravel in de schoen kan komen. Daarnaast is dit bovenwerk ook iets duurzamer.

ASICS Gel Resolution 6 upper

De neus van de ASICS Gel Resolution 6 is extra stevig, waarbij ook mediaal (meer aan de binnenzijde van de schoen) het extra slijtvaste PGuard materiaal geplaatst is voor het vele slepen en glijden wat sommige spelers doen. Deze ‘ingekapselse’ neus gaat echter niet ten koste van het comfort en draaggemak van de schoen. Goed werk van ASICS dus! Verschillen ten opzichte van de Resolution 5 zijn het ‘lager bij de grond gevoel’, wat de schoen heel direct en reactief maakt en het stabielere bovenwerk in de voorvoet wat onder andere bijdraagt aan een beter behoud van de pasvorm van de schoen. Al deze puike technologie maakt de ASICS Gel Resolution 6 één van de beste allround tennisschoenen op de markt!

Geef een reactie