Adidas Barricade 2015 Boost: Boost your game!

Na de introductie van Adidas’ Boost demping in runningschoenen 2 jaar geleden, is Boost nu voor het eerst in een tennisschoen gebruikt: de Adidas Barricade 2015 Boost!

Adidas Barricade 2015 Boost full

De Adidas Barricade 2015 had al een prima update gekregen, maar door de toevoeging van het Boost dempingsysteem in de hak is er nu een snellere en comfortabelere versie van verkrijgbaar in de Adidas Barricade 2015 Boost. Het op het eerste oog op piepschuim lijkende Boost combineert fijne schokdemping met ‘energy return’, wat wil zeggen dat het de energie bij impact teruggeeft. Ander voordeel van dit materiaal is dat Boost weinig van zijn dempend vermogen verliest, ook na intensief gebruik. Het resultaat is een ‘nieuwe’ Barricade die sneller en comfortabeler is, maar waarvan je zoals gebruikelijk wel een lange levensduur mag verwachten.

Adidas Barricade 2015 Boost close

De 2015 Barricade heeft sowieso al een geheel vernieuwd upper van ‘ballistisch mesh verlijmd met een lichtgewicht TPU-laag voor optimaal comfort, geweldige ventilatie en verhoogde duurzaamheid’, aldus Adidas. Ook nieuw is het chassis voor mid – en hielsupport waarbij wel voldoende bewegingsvrijheid voor de voorvoet blijft voor goede wendbaarheid. Hiernaast de bekende features als ADITUFF voor extra slijtvastheid op de neus van de schoen en de duurzame ADIWEAR6 slijtzool.

Adidas Barricade 2015 Boost guard

De Barricade is van oudsher dé schoen voor steun, stabiliteit en duurzaamheid. Terechte vraag bij deze Boost versie was dan ook of deze duidelijk zachtere Boost demping in het hakgedeelte van de schoen niet ten koste zou gaan van de stabiliteit van de schoen. Door bovenstaande technische toepassingen (ook in de gewone Barricade 2015) lijkt de schoen iets lager bij de grond te staan, wat de schoen sneller en directer maakt, maar dit ‘laag bij de grond gevoel’ zorgt ook voor extra stabiliteit. Vandaar waarschijnlijk dat Adidas de tijd nu rijp vond, om de Boost demping voor het eerst in een tennisschoen toe te passen. Boost is dan ook alleen in het hakgedeelte geplaatst, voor de voervoet is het iets hardere en daarmee meer stabiele Adiprene+ dempende materiaal gebruikt om de bekende stabiliteit van de schoen te waarborgen.

De Adidas Barricade 2015 Boost is al met al een fijne mix van duurzaamheid, stabiliteit, snelheid en comfort!

 

Geef een reactie