Adidas Adizero Ubersonic 2 tennisschoen

‘Fit for Speed’ is de slogan van de nieuwe Adidas Adizero Ubersonic 2 tennisschoen! Deze schoen combineert snelheid met een ‘glove-like’ fit.

De Adidas Adizero Ubersonic 2 bevat een karrenvracht aan technologie om een zo’n licht en snel mogelijke schoen met een naadloze fit te bieden. Zo bevat de schoen o.a:

  • Primeknit geweven bovenwerk met ‘sok’ voor een naadloze pasvorm, comfort, ventilatie en stabiliteit. Deze technologie wordt door Adidas al 2 seizoenen succesvol toegepast in voetbalschoenen
  • Het zeer slijtvaste Adituff materiaal op de neus en mediale voorvoet voor extra duurzaamheid
  • Adiprene demping in de hak en voorvoet
  • 3D Torsion voor midvoetsupport
  • Sprintframe ‘chassis’ voor support in een lichtgewicht jasje
  • Zeer duurzame Adiwear slijtzool

Hoe is de pasvorm van de Adidas Adizero Ubersonic 2?

De Adidas Adizero Ubersonic 2 heeft een mediumbrede pasvorm. De schoen is dus niet voor de hele smalle voeten gemaakt. Ondanks de Primeknit sok valt de schoen qua maat vergelijkbaar met andere Adidas modellen. Bij Adidas zit ik normaal op maat 44 (UK 9.5, US 10). Ook bij deze schoen kom ik op dezelfde maat uit. De instap in de schoen is wat anders dan ik gewend ben vanwege het Primeknit upper – en sok. Maar als de schoen eenmaal zit, voelt deze zeer comfortabel aan. De voetboogondersteuning is niet heel hoog, maar ik had ook niet anders verwacht bij een schoen die gemaakt is voor snelheid.

Een andere topschoen in dit lichtgewicht genre is de ASICS Gel Solution Speed 3. Deze is iets smaller en compacter op de voorvoet t.o.v. de Adidas Adizero Ubersonic 2. De midvoetsupport is vergelijkbaar: beide schoenen omsluiten de midvoet/wreef erg prettig.

Hoe presteert deze schoen op de baan?

Ik heb de schoen zelf nog niet kunnen testen op het gemalen baksteen, omdat het buitenseizoen pas volgende maand start. Wel was er al de nodige feedback voorhanden over hoe deze schoen presteert op het hardcourt. Er is namelijk ook een zooltype dat daar speciaal voor gemaakt is.

De pasvorm wordt door iedereen als zeer prettig en comfortabel ervaren. Hierbij is de ‘sock-fit’ erg fijn. Als de schoen eenmaal zit, dan zit deze als gegoten. Het ‘laag bij de grond’ gevoel geeft de schoen een snelle en directe feel, waarbij de laterale stabiliteit prima is. De pasvorm werkt zoals eerder gezegd met name goed bij de gemiddelde tot iets bredere voet. De duurzaamheid van de slijtzool is gemiddeld tot goed. Voor ultieme duurzaamheid biedt Adidas immers ook weer de bekende Barricade aan. Deze Adidas Adizero Ubersonic 2 bedient wat dat betreft toch duidelijk een andere groep spelers.

Wat ons betreft is de Adidas Adizero Ubersonic 2 duidelijk verbeterd t.o.v. versie 1 en is de schoen op dit moment samen met de ASICS Gel Solution Speed 3 de top in het lichtgewicht segment tennisschoenen.

Geef een reactie