Armvriendelijke tennisrackets

Het is nogal vervelend als tennis je sport is en je hebt last van je arm of schouder. Gelukkig zijn er tennisrackets die maximaal comfort en trillingsdemping bieden, zodat je met plezier je sport kunt blijven beoefenen. Vandaag behandelen wij de armvriendelijke tennisrackets.

Wat doet een armvriendelijk tennisracket?

Simpel gezegd moet een armvriendelijk tennisracket extra comfort en dus minder impact voor arm, schouder en lichaam bieden. Dit kan o.a. door een grotere ideale raakzone voor de bal, extra dempende eigenschappen, het bieden van meer slagkracht voor extra (gratis) power of door een minder stijf frame zelf. Hiernaast is je racket/snaar combinatie cruciaal voor extra speelgemak en comfort.

Arm comfort red cross

Wat voor specificaties heeft een armvriendelijk tennisracket?

Over het algemeen is het zo dat hoe groter het blad is, hoe vergevingsgezinder het racket is. Immers word je bij off-center hits niet meteen afgestraft met extra ‘klappen’ voor arm en schouder als gevolg. De rackets met grotere bladmaten werken meestal ook met een bredere framebouw voor extra slagkracht en een breder frame is meestal ook stijver. Hoe stijver een frame, hoe meer gratis power deze biedt. Voor zover allemaal logisch toch!? Maar deze verhoogde stijfheid biedt wel weer meer schokbelasting. Lastig dus? Het valt gelukkig mee.

Allereerst is het handig om te bepalen wat voor swingtype je hebt: kort/compact, medium of vol. Val je onder de eerste groep spelers dan kun je dus wel wat extra power in je slagen gebruiken. Check hiervoor de eerste groep onderstaande rackets. Heb je zelf een medium tot volle swing, dan zijn er ook hele comfortabele wedstrijdframes. Omdat deze speler zelf veel meer snelheid vanuit zijn swing in de bal legt, hoeven de rackets zelf niet zo stijf te zijn. In feite zijn deze wat meer low-powered met als voordeel dat daar ook rackets tussen zitten met beduidend lagere RA-waarden (stijfheid). Een minder stijf frame geeft van zichzelf minder schokbelasting. Check hiervoor de tweede groep onderstaande rackets.

Ook handig om te weten:

Voor de rest is het nog handig om te weten dat een meer open bespanpatroon zorgt voor meer trampoline-effect en dynamiek. Een hoger balanspunt (meer gewicht in de top van het racket) zorgt voor meer power, maar wel weer meer hefboomwerking op pols en arm. Het gewicht van een racket: een lichter racket is niet altijd comfortabeler! Je hebt immers toch voldoende massa nodig om door de bal te kunnen brengen om de bal snelheid en lengte mee te kunnen geven. En last but not least: je bespanning kan tot wel 50% van de speeleigenschappen van je racket maken. Dus zorg voor een goede racket-snaar combinatie en vervang je snaar regelmatig voor behoud van speelplezier! Daarom leveren wij ook alle ‘performance’ rackets met een gratis snaar naar keuze uit onze webshop.

Voor alle duidelijkheid vind je hier alle racketspecificaties uitgelegdHieronder vind je een overzicht van de meest armvriendelijke rackets op de markt. Klik op de links voor extra info.

Armvriendelijke rackets voor spelers met een korte/compacte slag:

 • Prince Sovereign: de ‘biggest sweetspot in tennis’ zorgt voor een enorm vergevingsgezind racket boordevol power voor iemand die dit zelf niet heeft.
 • Diadem Nova FS 105 Lite: de unieke Flex Stabilization System technologie is een soort rib-structuur in het frame tegen de racketwand, die verder gevuld is met een speciaal dempend foam. Dit in tegenstelling tot veel andere frames in dit genre die hol zijn. Royale 105 sq/inch bladmaat gecombineerd met een racket met extra demping.
 • Prince O3 Beast 100 280: een sterke blend van stabiliteit en comfort door de terugkeer van de O3-poorten. Deze ‘gaten’ in het racket vergroten de sweetspot aanzienlijk voor verminderde schokbelasting. Weliswaar een 100 sq/inch blad, maar met een royale ideale raakzone.
 • De Prince Precision Equipe 300 is de vroegere Prince Textreme Warrior 107: ‘one-of-a-kind’ racket van Prince. Met 300 gram relatief zwaar in deze categorie, maar de lage 31.0 balans maakt het racket waanzinnig wendbaar. De royale bladmaat verzorgt puike demping met toch een stabiel speelgevoel.
 • De Prince Precision Equipe 280 is de vroegere Prince Textreme Warrior 107T: qua specs zit dit racket heel dicht tegen de bekende TT Bandit aan, een racket dat altijd al uitblonk in comfort en power. Deze Precision Equipe 280 zit met 280 gram op een mooi middengewicht.
 • Babolat Pure Drive 110: met afstand één van de meest comfortabele frames van Babolat.

Armvriendelijke rackets voor spelers met een gemiddelde tot grote swing

  

Laten we niet generaliseren, ook spelers met een wat grotere swing kunnen op zoek zijn naar extra comfort en trillingsdemping. Dus is behoud van een stukje controle belangrijk, maar wil je wel dat je racket wat extra’s in huis heeft qua armvriendelijkheid? Zie dan hieronder. 

 • Prince Phantom 97P: waanzinnig (slank!) wedstrijdframe van Prince waarbij alles draait om controle en gevoel. Daarbij hoort een heerlijk lage RA van 58.
 • Tecnifibre TF-X1 300: een echt powerframe, maar wel eentje die ongelooflijk comfortabel en stabiel aanvoelt.
 • Diadem Elevate FS 98: mooi (volledig!) foam filled player’s frame dat uitblinkt in stabiliteit en comfort.
 • Babolat Pure Drive: de super allrounder van Babolat biedt comfort, touch, power en stabiliteit met makkelijke toegang tot spin. Met Cortex Pure Feel voor extra trillingsdemping.
 • Babolat Pure Drive Lite: lichtgewicht comfort in 100 sq/inch bladmaat: ideaal voor de betere jeugd of voor een sportieve dame die extra waarde aan comfort hecht.
 • Yonex EZONE 100 7th gen: zeer royale sweetspot voor een 100 sq/inch racket, veel speelgemak en ongelooflijk stabiel.
 • Yonex EZONE 98 7th gen: fijn wedstrijdframe met veel balgevoel, een goede mix van power en controle en sublieme stabiliteit waardoor er zeer weinig ongewenste trillingen doorkomen.
 • Diadem Nova FS 100 en Diadem Nova FS 100 Lite: de unieke Flex Stabilization System technologie is een soort rib-structuur in het frame tegen de racketwand, die verder gevuld is met een speciaal dempend foam. Dit in tegenstelling tot veel andere frames in dit genre die hol zijn. Een racket met meer dan genoeg power, maar dan zonder het rauwe randje en de extra stijfheid die je nogal eens op de arm kunt voelen.
 • Wilson Clash 100 V2: een racket met een RA van 57, maar met de power van een Pure Drive, kan dit? Ja dat kan: waanzinnige mix van power, controle én comfort!
 • Wilson Clash 100 Pro V2: met 310 gram de ‘grote broer’ van de gewone Clash 100 V2. Een zeer comfortabele optie in een wat zwaardere gewichtsklasse. Eveneens een aanrader is de Clash 98 V2 voor een combinatie van controle én comfort.

Geef een reactie