Top 10 tennisproducten 2022 mijnracket.nl

De top 10 tennisproducten van 2022 door mijnracket.nl! Hierbij onze favorieten en grote winnaars van het afgelopen jaar. We hebben weer heel wat mooie producten mogen reviewen. Hieronder de absolute toppers van 2022. Klik op de links om de reviews (nogmaals) te lezen.

1. Prince ATS Textreme Tour 98

Met de nieuwe ATS Tour 98 zet Prince een topprestatie neer! Dit racket heeft een pro-stock achtige feel met een geweldige mix van controle, voldoende power en plough-through. Lees hier onze uitgebreide review. Eveneens een eervolle vermelding voor de nieuwe ATS Tour 100P, het favoriete racket van onze gastblogger Luca.

2. Wilson Blade 100 V8

Met de Blade 100 V8 dicht Wilson het gat tussen de 100L en de gewone 98 versies. De bekende Blade feel, maar dan op 300 gram met een 100 sq/inch blad. Eén van de weinige echt controle georiënteerde 100 sq/inch rackets op de markt.

3. Head Speed MP 2022

De nieuwe Speed MP is een super allrounder: meer punch dan bovenstaande Blade V8, maar zonder uit de bocht te vliegen. Enorm stabiel racket met uitstekende dempende eigenschappen.

4. Yonex EZONE 98

De 7e generatie van de EZONE 98 is uitstekend ontvangen in tennisland: het bekende EZONE speelgemak, maar dan duidelijk gecontroleerder dan zijn 100 sq/inch broertjes. Volgens meerdere spelers gaat dit racket terug naar het speelgevoel van de alom gewaardeerde DR-versie van een aantal jaar terug. Ook de EZONE 100 heeft overigens een uitstekende update gekregen.

5. Babolat Pure Aero 2023

De nieuwe Pure Aero 2023 behoudt de bekende Aero spin en power, maar wint wat aan finesse en vooral controle. En dat vinden wij een goede zaak!

6. Wilson Ultra 100 V4

Eindelijk zou je bijna zeggen krijgt Wilson het voor elkaar om een goede tegenhanger van de Pure Drive te brengen. De V3 was toch wel vrij stijf; deze Ultra 100 V4 is gebruiksvriendelijker en comfortabeler. Meer dan genoeg power en (ook niet onbelangrijk) het racket ziet er schitterend uit.

7. Head Extreme Tour 2022

Volgens onze tester Stephan is de Extreme Tour een ‘hidden gem’ in de Head racketcollectie. Het is niet bepaald een typische Extreme. Ja, het racket is snel en heeft prima spinpotentie, maar is heel fijn in balans op het gebied van power en controle.

8. Head Boom Pro 2022

Waar de Boom MP 2022 van Head vooral onwijs snel is, brengt de Boom Pro 2022 een zeer stabiel speelgevoel met zich mee. Eigenlijk totaal anders dan de Boom MP en daarmee een grote verrassing.

9. Wilson Clash 100 V2

Wilson borduurt voort op het succes van de eerste versie van de Clash. Naast geweldige looks en een logo dat ‘ingegraveerd’ is in het racket, blijft de Clash 100 V2 bij het comfortabele, zachte speelgevoel van de V1, alleen met iets meer stabiliteit bij ballen hoger in het blad.

10. Dunlop SX 300

De nieuwe versie van de SX 300 van Dunlop is minder ‘log’ dan zijn voorganger en hiermee duidelijk sneller. Hierdoor is de SX 300 veel toegankelijker voor het grote publiek. Serieuze concurrent voor de Babolat Pure Aero.

Dankwoord!

Via deze weg een dankwoord aan onze testers Stephan, Mike en Luca, evenals aan alle leveranciers/merken en aan onze partner Intersport Veldhuis. Een bijzonder dankwoord gaat uit naar BLTC Westerhout in Beverwijk, waar wij dit najaar na Covid eindelijk weer eens onze grote rackettestdag hebben mogen organiseren! Daarover gesproken: zaterdag 25 maart 2023 is onze volgende grote tennisracket testdag op dezelfde locatie. Dus: SAVE THE DATE! Zie hier voor een impressie van de meest recente testdag.

Rest ons iedereen heel veel gezondheid en tennisplezier voor 2023 toe te wensen! En hopelijk tot snel!

Geef een reactie