Prince Warrior Response 16 bespanning getest

De Prince Warrior Response 16 bespanning getest door Mike! Deze bijzondere snaar heeft een zeer zachte, comfortabele kern ingepakt in een duurzaam polyester jasje. Hierdoor combineert de snaar fijne demping en balgevoel met een behoorlijke goede duurzaamheid.

Specificaties:

Merk: Prince
Type: Warrior Response
Dikte: 16/1.30 mm
Soort snaar: comfort georiënteerde ronde co-polyester snaar met een zachte kern met duurzaam polyester omhulsel
Vergelijkbare snaren: Yonex Poly Tour Pro 1.25/16L en Wilson Revolve 16

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Babolat Pure Strike 16/19 2017 (aka #ProjectOne7) (98 sq/inch, 16/19 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 23/22 kg bij een bespanrange van 23-27 kilo
Testduur: 2.5 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Power 17

Beoordeling:

Duurzaamheid: 7.5
Spanningsbehoud: 8
Spin/slice: 7.5
Balgevoel: 8.5
Power: 7.5
Controle: 8
Comfort/armvriendelijkheid: 8.5

Bespannen van de snaar:

De Prince Warrior Response 16 is een snaar die (als set) redelijk makkelijk ‘opkrult’, waardoor je de snaar goed moet begeleiden tijdens het bespannen. De zachte kern maakt de snaar wel weer makkelijk in te rijgen bij de breedtesnaren. Al met al is het bespannen van de Warrior Response 16 niet heel moeilijk, maar doordat de snaar dus duidelijk wat zachter aanvoelt, moet je deze er toch wel enigszins met beleid inzetten om te voorkomen dat de snaar gaat ‘kinken’.

Review:

Zoals dus bij het bespannen al duidelijk te voelen was, is deze Prince Warrior Response 16 een bijzondere snaar. Soepel, maar toch een co-polyester snaar. Het eerste balcontact zei wat dat betreft dan ook veel: de snaar heeft een hele fijne dempende feel. De Prince Warrior Response 16 is qua comfort dan ook één van de fijnste snaren in dit genre die ik gespeeld heb! Ondanks de relatief korte tijd dat ik deze snaar gespeeld heb (indoor, op tapijt) lijkt de duurzaamheid ook redelijk op orde. Na een goede 2.5 uur spel zag ik nog geen zichtbare sporen van slijtage, als in dat de snaren al waren ‘ingebrand’.

Door de wat zachtere feel van de snaar, heb je de bal wat langer in de snaren vast voor het gevoel. Dit geeft de snaar veel connectie met de bal. Dit zag ik niet direct terug in extra balrotatie, maar wel in fijne sturing en plaatsing van de bal. Het balgevoel was dus dik in orde! Er zit ook absoluut voldoende ‘leven’ in de Prince Warrior Response 16, toch zou ik de snaar zelf niet het etiket ‘Power & Spin’ geven. De power is ruim voldoende aanwezig, de spin is gemiddeld. De balcontrole vond ik wel boven gemiddeld, doordat de bal dus makkelijk in de snaren te ‘pakken’ is wat de sturing ten goede komt.

Wat ook erg prettig is aan de Prince Warrior Response 16, is dat het spanningsbehoud ook behoorlijk goed is. Zodoende ben je toch wat langer verzekerd van de fijne speeleigenschappen van de snaar. Al met al is de Prince Warrior Response 16 een bijzondere snaar, die je eigenlijk wel een hybride snaar kunt noemen. De snaar combineert de fijne demping, touch en balgevoel van een multifilament met een meer dan behoorlijke duurzaamheid en iets directere respons van een polyester snaar. Zeker qua comfort presteert deze snaar in het polyester genre erg sterk!

Geef een reactie