Prince Tour XR 16 bespanning

Met de Tour XR (Xtra Response) heeft Prince onlangs een uitstekende snaar toegevoegd aan haar assortiment. De Prince Tour XR 16 (1.30) die we vandaag bespreken, is een duurzame co-polyester snaar met veel balgevoel voor een competitieve prijs!

Prince Tour XR 16 package 2

Prince heeft de Tour XR (Xtra Response) 16 gemaakt voor de big-hitters onder ons: spelers die zware ballen produceren en zelf voldoende kracht en snelheid in de bal leggen middels een grote, volle swing. De Prince Tour XR 16 zorgt voor deze groep spelers voor een goede controle en veel balgevoel. De snaar heeft qua speeleigenschappen veel weg van ‘de meest gespeelde snaar op de tour’, de Luxilon Alu Power, maar is alleen een stuk scherper qua prijs!

Prince Tour XR 16 full side 2

Met name op het gebied van controle blinkt de Prince Tour XR 16 uit. Zoals eerder gezegd, zul je zelf de snelheid in de bal moeten leggen. Naast een redelijke goede duurzaamheid, is ook het spanningsbehoud van de snaar dik in orde. Qua stijfheid heeft de snaar veel weg van de Alu Power van Luxilon. De Prince Tour XR 16 is absoluut een snaar met een vergelijkbare feel en toch ook power.

De Prince Tour XR is er in een 17 (1.25 mm), 16 (1.30 mm) en 15L (1.35 mm) dikte. De adviesprijs voor een set van 12.2 meter is 8,99 euro en voor een rol van 200 meter (goed voor 16 á 18 bespanningen, afhankelijk van het type racket/bladgrootte en bespanpatroon) 119.99 euro.

Prince Tour XR 16 full side

De Prince Tour Xtra Response 16 is een vrij slijtvaste snaar die controle, spin en feel combineert en is een goede optie voor frequente snarenbrekers die een kwalitatief hoogwaardige snaar zoeken die qua spel gaat richting de Luxilon Alu Power, maar dan voor een veel vriendelijkere prijs.

Zie hier voor onze database over bespanningen/snaren en hier voor bespangegevens van verschillende wereldstoppers!

Geef een reactie