Prince Textreme2 Tour 100P getest

Gastblogger Frans heeft de Prince Textreme2 Tour 100P getest. Dit racket volgt de bekende Tour 100P op en behoudt prima comfort, maar wint aan stabiliteit!

Specificaties van de Prince Textreme Tour 100P

Merk: Prince
Model: Textreme2 Tour 100P (2019)
Bladmaat: 100 Sq inch
Gewicht: 305 gram
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 18×20
Lengte: 27 Inch
RA: 66
Bespanning: Prince Tour XR, 23 kg

Deze nieuwe TXT2 Tour 100P van Prince is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Testscores

Power: 8.5
Controle: 6
Spin: 9
Comfort: 8
Wendbaarheid: 8.5
Touch: 8

De Updates

De vorige versie van het racket werd al gebruikt door Lucas Pouille, die destijds van een 95 inch blad kwam. Het was een vrij allround racket, met toch een aantal zwakke plekken. Twee zwakke plekken kwamen vooral vaak aanbod in reviews. Ten eerste de stabiliteit. Het racket was toch wel enigszins instabiel waarbij het racket al snel in de hand begon te draaien bij een kleine off-center hit. Ten tweede was men niet altijd te spreken over de feel. Alhoewel velen het racket prezen voor zijn comfort waren er ook velen die het racket te “Muted” vonden, ze kregen niet genoeg feedback van hun slagen. Nu is de vraag, heeft Prince iets met deze kritieken gedaan? Daar lijkt het zeker op! De stabiliteit van de Prince Textreme2 Tour 100P is verbeterd. Dit claimt Prince zelf en dit was ook te merken in de test! Daarbij geeft de twist weight een hogere uitslag (een meting voor de stabiliteit van het racket). Naast de stabiliteit heeft Prince ook wat gedaan met de feel. Ze hebben de constructie van het frame ietwat veranderd door een nieuw materiaal toe te voegen, ze noemen dit zelf: Textreme X. Feitelijk is dit een toevoeging van Twaron aan het Textreme materiaal in het hartstuk van het racket. Het resulteert in een hogere RA-rating: 66 (was 62). Dit is wederom te merken, het racket is nog steeds erg comfortabel maar de feel is iets directer, wat mij betreft komt dit het racket zeker ten goede.

Baseline

De baseline is wel waar dit racket goed presteert. Het racket is erg wendbaar en daarbij heeft het bijzonder veel spin, en aardig wat power. Het is in die zin dan ook vrij makkelijk om met dit racket pressie te houden op de tegenstander. Het nadeel wat ik vond in deze test is dat het racket ondanks dat het een 18×20 is, toch wel wat controle mist. Dit zou eventueel wel verholpen kunnen worden door ietwat strakker te bespannen of nog een stijvere snaar te gebruiken. Prince XR is dan ook een vrij zachte polyester snaar waar wel veel vanaf komt. Een ander punt wat een nadeel zou kunnen zijn, is dat het racket nog steeds niet het meest stabiele frame op de markt is, een Wilson Blade of een Babolat Pure Strike is bijvoorbeeld wel iets stabieler, echter heeft dit racket wel veel meer spin dan die frames. Persoonlijk vond ik het racket stabiel genoeg en had ik hier geen problemen mee.

Service

Een kanon! De power en de wendbaarheid zorgen ervoor dat dit racket heel makkelijk serveert, er is makkelijk snelheid in te leggen en ook de kickserves zijn heerlijk om te spelen. Al om al is dit een heerlijk racket om mee te serveren.

Net

Dit racket floreert meer vanaf de baseline dan bij het net. Het racket doet verder weinig fout bij het net, maar blinkt er ook niet echt uit. Het racket mist net wat stabiliteit en precisie waardoor er betere rackets op de markt zijn om mee te volleren. Al met al presteert het racket vrij gemiddeld aan het net.

Power/Controle

Power overheerst, althans met de snaar en het aantal kilo’s waarmee het racket is getest. Het was af en toe lastig om de bal binnen de lijnen te houden. Het mooie is dat een snaar en het aantal kg’s hier tot op zekere hoogte verandering in brengen.

Comfort/Gevoel

Het racket heeft een ietwat hogere RA dan de vorige versie, echter is het racket ontzettend comfortabel en heeft het veel gevoel wat mij betreft. Deze versie heeft meer gevoel dan zijn voorganger. In deze categorie is het een van de meest comfortabele rackets in de markt.

Deze nieuwe TXT2 Tour 100P van Prince is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Onder aan de streep

Spin, Wendbaarheid, Comfort, en Power, daar draait het om bij deze Prince Textreme2 Tour 100P. Het racket was een genot om te testen. Vooral vanaf de baseline is het een heerlijk racket. Wat dit racket wellicht heel aantrekkelijk maakt is dat het racket ontzettend allround is, en je kan er heel veel kanten mee op wat betreft bespannen. Het racket heeft niet echt zwaktes wat dat betreft. Er zijn rackets met meer controle te vinden, maar goed het blijft een 18×20 dus er valt altijd meer controle uit te halen met de juiste snaar. Ook zijn er stabielere rackets te vinden, maar dit racket is niet bepaald onstabiel. Dus voor spelers die echt een veelzijdig racket zoeken is dit zeker een aanrader voor een testsessie!

2 REACTIES

  1. Ik speel met de vorige versie en herken het gevoel dat het racket soms (lichtjes) ‘uit de hand schiet’, met name op de forehand kant. Ik prentte het me in dat het ’tussen m’n oren’ zat, maar nu ik dit lees ga ik snel deze nieuwe versie testen, samen met de 16×18 versie en dan toch ook maar met de wilson blade. Bedankt voor de review!

Geef een reactie