Prince Textreme2 O3 Beast 104: armvriendelijkheid ten top!

Zonder twijfel één van de meest comfortabele tennisrackets van dit moment onder de loep genomen. Dit is de Prince Textreme2 O3 Beast 104: armvriendelijkheid ten top!

De afgelopen jaren heeft Prince een aantal mooie comfortframes op de markt gebracht waaronder de Textreme Premier 105, Premier 110 en Premier 120. Ook mijn eigen favoriete Textreme Warrior 107 bood/biedt fijn comfort. Ook voor 2018 biedt Prince weer een aantal mooie armvriendelijke opties. Voor 2018 zal dat naast de Premier serie in de nieuwe Beast 104 serie zijn. Deze serie volgt de Warrior serie namelijk op. Vandaag de meest comfortabele van allemaal uitgelicht: de Prince TXT2 O3 Beast 104!

Dit racket is nu verkrijgbaar in onze webshop met gratis snaar naar keuze!

Specificaties:

Merk: Prince
Model: TXT2 O3 Beast 104
Bladmaat: 104 sq/inch
Gewicht: 280 gr
Balans: 33.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 69
Powerlevel: 1200

Technologie: Textreme2 met Twaron

Voor medio november 2017 brengt Prince 4 nieuwe modellen met Textreme2 technologie. Textreme wordt naast rackets succesvol toegepast in onder andere tijdritfietsen, ijshockeysticks en raceauto’s. Textreme is niet zozeer een materiaal, maar een nieuwe manier van weven van carbon, waardoor er een hogere torsiestijfheid gehaald kan worden. Prince heeft dit succesvol toegepast rond het hartstuk van de tennisrackets voor een zeer solide, gecontroleerd speelgevoel, zonder extra belasting voor de arm. Nu volgt dus de upgrade naar Textreme2. In Textreme2 voegt Prince het materiaal Twaron toe voor verbeterd balgevoel en een meer gedempt geluid en feel bij balimpact.

Daarnaast zijn de bekende gaten (O-poorten) van Prince terug van weggeweest in dit frame. Deze gaten op 9, 12 en 3 uur in het racket zorgen voor vergroting van de sweetspot, waardoor off-center hits niet meteen worden afgestraft. Ook geeft dit de snaren meer bewegingsvrijheid voor een softer speelgevoel en meer levendigheid van het snarenbed.

Speeleigenschappen:

Deze Prince Textreme2 O3 Beast 104 is een zeer armvriendelijk racket en daarmee een dikke aanrader voor spelers met arm/schouderklachten. Door de gaten in het frame wordt de ideale raakzone voor de bal aanzienlijk vergroot. Dit zorgt naast extra dynamiek van het snarenbed voor makkelijke toegang tot spin, maar bovenal voor weinig impact op de arm. Dit door het softe gevoel bij balimpact. Dit racket is voor spelers met een gemiddelde tot iets kortere swing. Voor een racket in het comfortgenre speelt deze echter ook verrassend stabiel. Dat maakt dit racket sportiever dan je in eerste instantie zou denken.

Binnenkort volgt er een uitgebreid testrapport van deze Prince TXT2 O3 Beast 104. Dit racket is nu al verkrijgbaar in onze webshop.

Geef een reactie