Prince Textreme Warrior 100 getest

De Prince Textreme racketcollectie komt waanzinnig goed uit verschillende reviews. De Prince Textreme Warrior 100 is misschien wel het meest allround frame uit deze nieuwe serie. Testspeler Mike heeft dit racket volledig door de test gehaald voor mijnracket.nl.

textreme-warrior

Getest racket:
Merk: Prince
Model: Textreme Warrior 100
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/18
Lengte: 27 inch
RA: 66
Power level: 1000
Snaar: Prince Synthetic Gut Original 16, 25/25 kg

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Yonex EZONE DR 98 310

Prince Textreme close-up logo

Baseline:
Vanaf de baseline is de Prince Textreme Warrior 100 een krachtig wapen met veel spinpotentie. De ballen vliegen met veel gemak van het blad, maar toch behoud je een fijne feel en voldoende balcontrole. Nu heb ik eerder ook de Prince Textreme Tour 100T mogen testen (een iets meer controle georiënteerd racket met dezelfde bladgrootte en bespanpatroon met een Power level van 850) en deze voelde ook zeer solide vanaf de baseline. Blijkbaar geeft de toepassing van de Textreme technologie de nieuwe generatie Prince rackets extra stabiliteit, ongeacht de verdere specs van de rackets. Ook hardere ballen waren dus prima te controleren door de stabiliteit van het racket. De Prince Textreme Warrior 100 laat zich vanaf de baseline goed vergelijken met de Babolat Pure Drive, maar voelt iets comfortabeler aan.

Service:
Het serveren ging met gemak en slagkracht, waarbij het door het open bespanpatroon makkelijk hoeken maken is. Slice of kick gaat eigenlijk allemaal betrekkelijk eenvoudig. Dat er iets meer power in het frame zit dan ik gewend ben van mijn huidige Head Graphene Radical MP en Yonex EZONE DR 98 merk je bij het serveren goed. De extra spin en slice is ook wel nodig om de lengte van de ballen te controleren.

Prince Textreme Warrior 100 top

Net:
Aan het net voelt het bijna als vals spelen met de Prince Textreme Warrior 100. De betrekkelijk grote sweetspot in combinatie met de lage 31.5 balans maken dit racket razendsnel aan het net, waarbij het Textreme materiaal voldoende bladstabiliteit biedt om de volleys te kunnen blijven controleren.

Power:
Power genoeg in de Prince Textreme Warrior 100! Het middelhoge Power Level van 1000 geeft dit dan ook aan. Het racket is hierdoor geschikt voor een brede groep spelers met een gemiddelde swing, maar ook spelers met een wat compactere swing zullen prima overweg kunnen met dit racket. ‘Big swingers’ zullen de controle van bijvoorbeeld de eerder door ons geteste Prince Textreme Tour 100P wat meer waarderen. Zelf ben ik ook wat meer controle georiënteerde rackets als de Head Graphene Radical MP en de Yonex EZONE DR 98 gewend, waardoor er voor mij met deze snaar iets teveel power in dit racket zit. Een dunne polyester snaar zou de balans tussen power en controle voor mij persoonlijk iets verbeteren.

Controle:
Wat Prince met de Textreme frames brengt is een heerlijk solide en stabiel gevoel. Ik heb inmiddels de Textreme Tour 100P, Tour 100T, Tour 95 en deze Warrior 100 getest en elk van deze rackets biedt dit steady spelgevoel met veel feel en controle. Dit doet Prince echt enorm goed! Qua specs biedt dit racket voor mij persoonlijk net iets te veel power, maar een dunne polyester snaar zou mogelijk het extra stukje controle kunnen brengen wat ik zoek.

Prince Textreme Warrior 100 side

Comfort/armvriendelijkheid:
Ik heb de Prince Textreme Warrior 100 als zeer comfortabel ervaren. Qua speelgevoel doet het racket mij een beetje aan de Babolat Pure Drive denken door de goede power en spinpotentie vanaf de baseline. Wel vind ik de Warrior 100 de meest comfortabele van de twee. Het racket heeft echt een behoorlijk royale sweetspot, waardoor ook ballen die misschien niet helemaal zuiver geraakt worden, niet meteen extra trillingen/belasting voor de arm opleveren. Qua comfort scoort dit frame dus erg goed!

Algemene indruk:
De Prince Textreme Warrior 100 is naar mijn mening een super breed inzetbaar racket met een uitstekende mix van power, controle, comfort, wendbaarheid en spin. Het is geen racket voor de big hitters onder ons, maar ideaal voor spelers met een gemiddelde tot zelfs iets compactere swing. Ik vind het een racket wat enorm comfortabel is voor deze 100 sq/inch bladgrootte, maar toch de stabiliteit van bijvoorbeeld een Tour frame biedt. Knap speelgoed van Prince!

De Prince Textreme Warrior 100 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie