Prince Textreme Tour 95 getest

Getest racket:
Merk: Prince
Model: Textreme Tour 95
Bladmaat: 95 sq/inch
Gewicht: 325 gr
Balans: 30.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 60
Power level: 750

Prince Textreme Tour 95 full

Zie hier voor meer informatie over de Prince Textreme Tour 95 zelf.

Tester:
Naam speler: Stephan Couzijn
Niveau: 5
Type speler: 40 jarige, allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Eigen racket: Wilson Juice Pro, 96 sq/inch, 324 gr, 31.0 cm, 16/20 bespanpatroon
Rackethistorie speler: Wilson Pro Staff 6.0 95, Wilson Six-One 95, Head Radical, Dunlop Aerogel 300 Tour, Babolat Pure Storm Tour GT, Wilson Pro Staff 95.

Baseline:
Vanaf de baseline speelt dit racket zeer stabiel. Het is een echt precisie gereedschap. Mits je de ballen in het midden van het blad weet te raken, maar ook daarbuiten is het racket behoorlijk vergevensgezind. Opmerkelijk is ook dat je in vergelijking tot de vorige versie met dit frame veel makkelijker spin kunt genereren door het open snarenpatroon, zonder in te boeten op controle. Het relatief hoge gewicht zorgt voor veel controle en power als je het racket het werk laat doen. Meest opvallend waren toch echt de vlijmscherpe slices vanaf de baseline die je overal tegen de lijnen aan kunt leggen. Ook approach slices kun je diep en strak neerleggen. Onder druk presteert de Prince Textreme Tour 95 goed maar je moet wel blijven slaan om voldoende lengte in je slagen te houden. Door het kleine blad is het racket wel makkelijk van richting te veranderen. In vergelijking tot bijvoorbeeld de Wilson Pro Staff 95 is de Textreme Tour 95 veel stabieler met iets minder power. Ook de subtiele slagen zijn vanaf de baseline uitstekend uit te voeren.

Service:
Serveren met de Prince Textreme Tour 95 gaat net als bij de slagen vanaf de baseline met precisie. In vergelijking tot bijvoorbeeld de Wilson Pro Staff 97 RF autograph kun je met de Textreme Tour 95 net iets makkelijker rackethead speed creëren waardoor je niet al te veel aan power inboet. Waarschijnlijk als gevolg van het iets kleinere blad. Vooral de slice service kun je met de Textreme Tour 95 heel effectief slaan.

Net:
Een heerlijk racket om mee te volleren. Bij het volleren merk je het enorme balgevoel van dit racket. Door de balans en het gewicht van het frame zijn ballen uiterst precies weg te leggen. Een testje met een aantal blikken ballen in het servicevak en op de baseline resulteerde in een verbazingwekkend aantal hits voor een speler die niet bekend staat om z’n nauwkeurige volleys. Heel fijn om eens een volley op de centimeter nauwkeurig neer te leggen. Deze ervaring alleen al zou mij kunnen overhalen om over te stappen op de Prince Textreme Tour 95.

Prince Textreme Tour 95 close

Power:
Met dit racket creëer je vooral power door het racket zelf z’n werk te laten doen en soepel door de bal heen te zwaaien. Om het racket volledig tot zijn recht te laten komen moet je beschikken over een goede techniek en een soepele slag. Door het racket iets zachter te bespannen win je naar mijn mening net voldoende power om er goed mee uit de voeten te kunnen en tegelijkertijd verlies je geen controle en blijft het balgevoel fenomenaal.

Controle:
Kunnen we kort over zijn. Dit racket is een precisie gereedschap met veel controle bij alle slagen.

Comfort/Armvriendelijkheid:
Het racket voelt comfortabel aan o.a. door het relatief dunne boxbeam frame. De impact van de bal is nagenoeg niet voelbaar op de arm. Voor degenen die niet makkelijk hun eigen snelheid kunnen genereren en met kracht moeten slaan vanwege het lage power level, zullen waarschijnlijk wel pijnlijke spieren ontwikkelen. Beschik je echter over een soepele swing en kun je makkelijk door de bal heen slaan dan krijg je ruim voldoende power van dit racket.

Prince Textreme close-up logo

Algemene indruk:
Een soort blijde verwachting toen ik hoorde dat Prince de Tour 95 in een nieuw jasje heeft gestoken met een open snarenpatroon waarmee het klassieke speelgevoel terug is. Ook de grote gaten (Exo3 poorten) voor de snaren zijn ingeruild voor de klassieke tubings. Al met al klonk dit alleen al als muziek in mijn oren. Het uiterlijk van de Prince Textreme Tour 95 met de groen gekleurde binnenkant van het blad en het zwarte frame ziet er gaaf uit en doet denken aan de oude Wilson Pro Staff Hyper Carbon Tour 90 met z’n gele binnenkant. De Textreme Tour 95 is op papier het perfecte frame om het balgevoel waar Prince rackets om bekend staan ten toon te spreiden. Vanaf het eerste balcontact voelde het racket heerlijk aan: als een verlengstuk van mijn arm. Een racket waarmee je zelf power moet genereren door het racket goed door de bal te bewegen. Vergelijkbaar met het speelgevoel van de Wilson Pro Staff RF97 die ik persoonlijk iets minder armvriendelijk vind. Het klassieke balgevoel van Prince wordt vooral duidelijk bij het slaan van volleys en slices die echt messcherp kunnen worden afgeleverd. Ik zou bijna zeggen ongekend en niet meer terug te vinden in de moderne rackets. Door het open snarenpatroon kun je met deze Prince Textreme Tour 95 in tegenstelling tot zijn voorgangers ook prima spin produceren om het modernere tennis te kunnen spelen. Kortom een allround racket voor spelers die op zoek zijn naar een klassiek speelgevoel met voldoende spinmogelijkheden.

Dit racket is nu verkrijgbaar in onze webshop!

9 REACTIES

  • Ah een mooie vraag. Beide rackets zijn controle georiënteerd. Met een bovengemiddeld gewicht en een laag balanspunt 30.5. Beide rackets bieden een messcherp speelgevoel. En de controle is van beide fenomenaal. Het enige is dat de RF97 iets stijver is met een RA waarde van 68 versus 60 van de Prince. De prince voelt daardoor softer aan Ook het swingweight ligt met 335 versus 322 iets hoger bij de RF97. Dat maakt de RF97 nog stabieler onder druk dan de Prince. Je moet alleen wel met het gewicht om kunnen gaan. Persoonlijk zou ik kiezen voor de Prince vanwege het iets meer handelbare gewicht en softere feel.

 1. Ik speel momenteel met textreme tour 100T en mag binnenkort de textreme tour 95 testen. Bij de 100T heb ik moeite om de juiste snaren te vinden i.v.m power en controle. Ik twijfel nog of ik een zwaardere versie moet nemen waarbij ik zelf de power moet genereren en dat kan ik. Wat is uw visie?

 2. Hallo Berny, ik heb zowel de tour 95 als de tour 100P getest. Beide rackets hebben een flinke dosis controle. Ik begrijp dat je naar meer controle zoekt en minder power. De stap naar de tour 95 lijkt mij vanaf een 100T iets aan de forse kant. Je gaat dan niet alleen in gewicht omhoog van 290 gr naar 325 gr maar ook naar een veel kleiner blad van 100 naar 95 sq/inch. Als je gewend bent aan een bladgrootte van 100 sq/inch en je bent krachtig genoeg zou ik de tour 100P proberen. De tour 100P heeft dezelfde bladgrootte is iets zwaarder 305 gr heeft wel een dichter snarenpatroon 18/20 wat zorgt voor ruim voldoende controle en tegelijk toch ook veel spin mogelijkheden. Daarnaast licht het gewicht veel meer naar de onderkant van het racket wat de manoeuvreerbaarheid van het racket weer ten goede komt. Kortom ik denk dat de tour 100P precies is wat je zoekt. Uiteraard adviseer ik je ook de tour 95 er naast te testen om een gevoel te krijgen hoe een echt precisie racket aanvoeld. Ik hoor graag wat je ervaringen zijn.

 3. Beste Stephan en Mike, hartelijk dank voor jullie feedback. Ik heb gisteren met de Tour 95 gespeeld en is me goed bevallen. De overgang naar een kleiner bladmaat en hogere gewicht is me niet tegen gevallen. Ik ga vanavond met een andere bespanning spelen, want de huidige (babolat RPM) bevalt me niet zo. Ik ga nu Prince tour XC16L of Prince Tour XT1.18 er in zetten. Jullie horen mijn bevindingen.

 4. He Berny, leuk om te horen dat de tour 95 goed bevalt. Persoonlijk ben ik ook een fan van dit unieke frame met ongekende precisie. Ik hoor graag wat je ervaringen zijn met de Prince snaartjes! Veel succes.

  • Hoi Willie, eerst met de Head Hawk Touch 1.25 op 23/22 kg. Daarna ook met de Diadem Elite XT 17 op hetzelfde aantal kilo’s.

   Er komt deze maand overigens een nieuwe Tour 95 uit welke we ook zullen gaan reviewen.

   Gr. Mike.

Geef een reactie