Prince Textreme Tour 100P getest

Momenteel  scoort de Prince Textreme Tour 100P, het ‘kleine broertje’ van de Textreme Tour 95, ontzettend goed in diverse reviews. Tijd dus voor testspeler Stephan van mijnracket.nl om dit zelf eens te ervaren.

Getest racket:
Merk: Prince
Model: Textreme Tour 100P
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 18/20
Lengte: 27 inch
RA: 62
Power level: 800

Prince Textreme Tour 100P full

De Prince Textreme Tour 100P is het iets toegankelijkere broertje van de reeds eerder door ons geteste Prince Textreme Tour 95. Beide rackets hebben een zelfde opvallende zwart-groene kleurstelling en komen uit dezelfde racketfamilie van Prince. In onderstaande review van de Textreme Tour 100P zal veel gerefereerd worden aan deze Textreme Tour 95. Voor een overzicht van alle technologische toepassingen in de Prince Textreme Tour 100P, zie hier.

Tester:
Naam speler: Stephan Couzijn
Niveau: 5
Type speler: 40 jarige, allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Eigen racket: Wilson Juice Pro, 96 sq/inch, 324 gr, 31.0 cm, 16/20 bespanpatroon
Rackethistorie speler: Wilson Pro Staff 6.0 95, Wilson Six-One 95, Head Radical, Dunlop Aerogel 300 Tour, Babolat Pure Storm Tour GT, Wilson Pro Staff 95.

Baseline:
Vanaf de baseline speelt dit racket net als de Prince Textreme Tour 95 zeer stabiel. Het is een echt precisie gereedschap. Door de bladgrootte krijg je iets meer power maar daar tegenover staat dan weer de controle van het 18×20 snarenpatroon. In mijn ogen de perfecte setup. Het racket is behoorlijk vergevensgezind bij off-center hits. Opmerkelijk is ook dat je ondanks het 18×20 snarenpatroon toch makkelijk spin kunt genereren, zonder in te boeten op controle. Het gemiddelde gewicht zorgt voor voldoende controle en power als je het racket goed weet door te zwaaien. Meest opvallend waren net als bij de Tour 95 wederom de vlijmscherpe slices vanaf de baseline die je overal tegen de lijnen aan kunt leggen. Ook approach slices kun je diep en strak neerleggen. Onder druk presteert de Tour 100P iets minder dan de Tour 95 door het iets lagere gewicht. Maar met de Tour 100P hoef je net weer iets minder zelf te doen om voldoende lengte in je slagen te krijgen. Door de balans is het racket makkelijk van richting te veranderen. In vergelijking tot andere frames met bladgrootte 100 is de Tour 100P veel stabieler met iets minder power.

Prince Textreme Tour 100P close

Service:
Serveren met de Tour 100P gaat heel makkelijk. In vergelijking met bijvoorbeeld de Tour 95 kun je met de Tour 100P net iets meer snelheid creëren. Services zijn net als met de Tour 95 zeer nauwkeurig te plaatsen door het ongeëvenaarde Prince gevoel. 

Net:
Deze Tour 100P is een fenomenaal racket om mee te volleren. Bij het volleren merk je pas echt het enorme balgevoel van dit racket. Door de grote sweetspot en de balans van het racket  zijn ballen uiterst precies weg te leggen. In vergelijking met de Tour 95 zijn off-center hits nog vergevingsgezinder. Deze Tour 100P is echt een genot aan het net. Ongelofelijk veel gevoel en voldoende punch om ballen strak weg te leggen of met een dropshot dood neer te leggen. De Tour 100P komt in mijn ogen optimaal tot z’n recht in een dubbelspel met veel volleerwerk.

Power:
Met de Tour 100P krijg je net iets meer gratis power van het racket zelf dan met de Tour 95. Dat is soms wel lekker als je onder druk wordt gezet en de lengte in je slagen terugvalt. Toch blijft de Tour 100P ook een racket waarbij je je eigen power moet creëren door een lange en volle swing. 

Prince Textreme Tour 100P head

Controle:
Ongekend veel controle voor een racket met een bladgrootte van 100. Verder biedt het frame een heerlijk direct en gedempt balgevoel net als zijn zwaardere broer de Tour 95.

Comfort/Armvriendelijkheid:
Het racket voelt comfortabel aan o.a. door het relatief dunne boxbeam frame. De impact van de bal is nagenoeg niet voelbaar op de arm. Degenen die niet makkelijk hun eigen snelheid kunnen genereren en met kracht moeten slaan, zullen waarschijnlijk beter uit de voeten kunnen met de Tour 100P dan met de Tour 95.

Algemene indruk:
De Prince Textreme Tour 100P, het lichtere broertje van de Textreme Tour 95. In mijn review over de Tour 95 was ik vooral te spreken over het enorme gevoel van dit racket. Bij de test van de 100P was ik dan ook zeer benieuwd of het gevoel nog steeds zo fenomenaal is. Na acht uur playtest kan zeggen dat ik voor het eerst in mijn tenniscarrière met een 100 racketblad heb gespeeld zonder dat ik dacht controle te verliezen. Prince is er wederom in geslaagd een briljant gevoel aan de dag te leggen. Net als de Tour 95 heeft deze Tour 100P een messcherp gevoel en zijn slices en volleys op de centimeter nauwkeurig neer te leggen. In vergelijking met de 95 geeft deze 100P je net even iets meer power zonder verlies van controle. De toevoeging P die voor power staat, klopt dan ook als een bus! De controle komt waarschijnlijk vooral door het 18×20 snarenpatroon. Wat mij betreft de perfecte setup voor een 100 blad om een perfecte mix van power en controle te creëren. Tezamen met het enorme gevoel en directe balcontact heeft Prince met de 100P een echte winnaar geproduceerd. Door de bladgrootte en het prima gewicht is dit racket geschikt voor een grote range spelers. Ondanks het 18×20 snarenpatroon zal de spinliefhebber niets tekort komen. Kortom deze 100P doet de kleuren van de 95 eer aan door zijn performance en biedt de speler net nog iets meer power en wendbaarheid. Het klassieke balgevoel van Prince wordt vooral duidelijk bij het slaan van volleys en slices. De 100P is een allround racket voor spelers die op zoek zijn naar een klassiek speelgevoel en een verfijnde mix van power en wendbaarheid. Een absolute aanrader voor de fanatieke dubbelspeler. Volleys zijn met deze 100P nauwelijks te missen. Dit racket is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Prince Textreme Tour 100P throat

12 REACTIES

  • Hoi Hans, om een goed advies te geven heb ik een klein beetje meer imput van je nodig. Ben je een frequente snarenbreker? Ben je gevoelig op arm en/of schouder? En waar speel je nu mee? Gr. Mike.

   • Hoi Berny, ja de Prince Tour XT zou hier prima in kunnen. Mooiste denk ik nog in de 18 dikte. Hoe dunner, hoe fijner als je bijna nooit een snaar eruit slaat. Qua comfort is de Poly Tour Pro ook een goede keuze, alleen niet te hoog gaan qua kilo’s, gezien het compacte bespanpatroon en de speelbaarheid van het racket. 23/22 kilo werkt al goed voor een goede mix van power en controle. 22/21 kilo biedt nog wat meer speelgemak en comfort.

    • Hartelijk Mike voor je snelle reactie. Ik heb zelf de prince tour xt 18 in mijn bezit. Deze heb ik ook in mijn huidige prince textreme 100t bespannen. Bevalt zeer goed. Nu kreeg ik de 100P te leen om te testen. Deze bevalt me ook goed. Probeer te achterhalen wat het grote verschil is tussen beide rackets op gewicht en snarenpatroon na. Ben zelf een echte dubbelaar en kan moeilijk uitleggen wat het verschil is. Jouw advies?

 1. Hallo Berny, ik heb de Prince Textreme Tour 100P uitgebreid getest en weet ook hoe de Tour 100T speelt. Het grote verschil zit in het snarenpatroon en de balans. Persoonlijk vindt ik de 100P een meer klassiek frame met een aantal fijne eigenschappen van een moderner frame. De 100T is een frame voor een modernere speelstijl, agressief van achteruit met veel spin en power. De 100P is in mijn ogen het perfecte dubbel racket met z’n lage balans en briljante gevoel. Kortom als dubbelen jou ding is zou ik de 100P zeker uitproberen. Groet Stephan

 2. Hoi Berny, gek genoeg heb ik geen melding gehad van je berichten. Via info@mijnracket.nl krijg je sowieso altijd binnen 24 uur bericht terug: handig om te weten voor een volgende keer. Maar ik zie dat Stephan de grootste verschillen al heeft uitgelegd, daar sluit ik me helemaal bij aan met als toevoeging dat de Tour 100P een iets stabieler speelgevoel heeft, maar dat je hier wel een klein beetje meer zelf mee moet ‘werken’ om de bal lekker weg te krijgen. De 100T biedt wat dat betreft iets meer speelgemak en gratis power (wat voor je schouder gunstig kan zijn, met name vanaf de baseline). Aan het net wint de 100P het qua stabiliteit, wendbaarheid en touch. Speelde je hiervoor rackets rond de 305 gram zoals de 100P? Wat ben je gewend? En hoe bevalt de 100P tot nu toe: je eerste indrukken?

 3. Beste Mike/Stephan,

  Wat is jullie mening welk racket de meeste controle verschaft bij de forehand/backhand/volley/service?
  De Prince 100P Textreme 18×20/Wilson Blade 18×20 of Babolat Pure Strike 16×19/18×20?

  Hieronder nog wat aanvullende gegevens mocht je dat nodig hebben.

  Iets over mijn speelstijl:
  Ik speel ongeveer 5/6 en ik heb een redelijke goede techniek en speelde vroeger ook vaak mee met de selectie (3/4/5). Mijn dubbelhandige backhand speel ik met een beetje spin en mijn forehand speel ik afwisselend met veel spin en afwisselend vrij vlak. 1ste service sla ik vrij vlak of soms met topsin/kick en daarentegen mijn 2de service probeer ik zoveel mogelijk met topspin/kick te slaan.

  Backhand is bij mij vrij safe en forehand heb ik moeite om de controle te houden.
  Wel ben ik zelf in staat om in zowel backhand/forehand genoeg power en spin erin te leggen.
  Ook heb ik bij mijn volleys moeite om de controle te houden.

  Zoals je uit bovenstaande tekst leest ben ik op zoek naar een meer controleracket en ik heb niet het gevoel dat mijn huidige racket dat wel is.

  Hier wat gegevens van mijn huidige racket:
  Prince O3 Tour Midplus
  Head Size: 100 sq. in MP
  Length: 27 inches
  Weight: Strung — 11.6 oz Unstrung — 10.9 oz
  Tension: 53-62 pounds
  Balance: 12.2
  Beam Width: 18-20-16 mm
  Composition: Composition: High Modulus Graphite with Titanium and Tungsten
  Flex: 61
  Grip Size: 1 2 3 4 5
  Grip Type: DuraTac
  Power Level: Low
  String Pattern: 16 Mains / 18 Crosses
  Mains skip: 8T,8H
  Two Piece
  No shared holes
  Swing Speed: Fast
  Swing Weight: 315

  Groet Arnoud

 4. Hallo Arnoud, gezien je huidige frame en spelniveau is mijn initiële reactie de Prince textreme 100P of de nieuwe Prince Phantom Pro 100P. Door de flex van deze rackets kom je mooi in de buurt van je huidige frame en het meer boxbeam frame geeft je meer controle. De Wilson Blade 18×20 is zeker een mooi solide frame maar zal stijver aanvoelen en dat geldt helemaal voor de Babolat Pure Strike 18×20. Maar mijn advies is ga ze vooral alle drie eens testen want persoonlijk denk ik dat je het toch zelf moet voelen.

  Groet Stephan

Geef een reactie