Prince Textreme racketcollectie 2015

Wat is Textreme?
Textreme is een carbon fiber die door een nieuwe manier van weven lichter blijft dan bij de conventioneel geweven carbon fibers. Het materiaal wordt reeds toegepast in de autoracerij, icehockeysticks en in wielrenfietsen. Zo won Marcel Kittel vorig jaar 4 Tour de France etappes op een Textreme fiets. Prince is het eerste merk dat dit materiaal gebruikt in tennisrackets.

Prince Textreme close-up logo

Wat zijn de voordelen van Textreme in tennisrackets?
Textreme is beter bestand tegen impact en levert meer torsiestabiliteit. Dit resulteert in een racket dat meer vergevingsgezind (armvriendelijker) is bij off-center hits, maar met behoud van stabiliteit, gevoel en het makkelijk kunnen manoeuvreren van het racket.

Medio maart zullen de onderstaande 4 Prince Textreme rackets bij de tennisspeciaalzaken te vinden zijn. Van de Textreme Tour 95 en de Textreme Tour 100T heeft het mijnracket.nl team al een review geschreven. Klik op onderstaande links om deze te lezen. De PL toevoeging achter de racketgegevens staat voor het Power Level: hoe lager, hoe meer controle. Hoe hoger, hoe meer power en slagkracht.

TeXtreme_HeroGroup_Powerlevel

Geef een reactie