Prince Textreme Phantom 100 getest

De Prince Textreme Phantom 100 is het smalste frame op de markt met een zeer lage RA-waarde van 60. Prince brengt alle technologie en know-how samen in dit frame. Mijnracket.nl speler Stephan heeft dit unieke racket getest was erg onder de indruk! Lees hier zijn testrapport.

Getest racket:

Merk: Prince
Model: Textreme Phantom 100
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/18
Lengte: 27 inch
RA: 60
Power level: 775
Bespanning: Yonex Poly Tour Pro 1.25 op 24/24 kg

Tester:

Naam speler: Stephan Couzijn
Niveau: 5
Type speler: 41 jarige, allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Eigen racket: Yonex EZONE DR 98, 98 sq/inch, 310 gr, 31.0 cm balans, 16 x 19 bespanpatroon
Rackethistorie speler: Wilson Pro Staff 6.0 95, Wilson Six-One 95, Head Radical, Dunlop Aerogel 300 Tour, Babolat Pure Storm Tour GT, Wilson Pro Staff 95, Wilson Juice Pro.

De Prince Textreme Phantom 100 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Prince lanceert met de Prince Textreme Phantom 100 een geheel nieuwe lijn van rackets. Als tester ben ik natuurlijk zeer benieuwd hoe dit nu al unieke frame speelt.

Prince Textreme Phantom 100 getest:

Baseline:

De eerste paar ballen vanaf de baseline voelen wat vreemd aan. De impact van de ballen op het racket is heel gedempt. Waarschijnlijk door de combinatie van Textreme, lage RA-waarde en O-poorten. Het racket is zo armvriendelijk dat een demper eigenlijk niet nodig is. Het gevoel van de Prince Textreme Phantom 100 is vergelijkbaar met de Prince Textreme Tour 95 alleen voelt het frame anders in de hand omdat het niet boxbeam is maar rond en ultra slank. Dat laatste komt de controle weer ten goede. Na een paar uur slaan blijkt de eerste indruk toch niet altijd de beste. Eenmaal gewend aan het frame slaat de Prince Textreme Phantom 100 heerlijk vanaf de baseline. Super gedempt en armvriendelijk met precies voldoende power en controle om met veel precisie diepe zware ballen te slaan. Naar mijn idee is het powerlevel 775 spot-on en misschien zelfs iets aan de voorzichtige kant. Met een volle swing kun behoorlijk harde klappen uitdelen. Ik heb vanaf de baseline constant het gevoel dat ik alles volledig onder controle heb en vrij kan uithalen zonder rare afzwaaiers te produceren.

Mijn enkelhandige backhand kan ik vol doorhalen. Ook de backhand slice die ik zo
kenmerkend precies kon slaan met de Prince Textreme Tour 95 kan ik ook met deze Prince Textreme Phantom 100 tegen de lijnen aan leggen. Naast de ongekende precisie zijn ook zware spinballen heel makkelijk te produceren door het open snarenpatroon. Opvallend is dat voor een bladgrootte van 100 sq/inch met een vrij open 16/18 snarenpatroon het racket super stabiel is. Dat heb ik nog bij weinig andere frames aangetroffen. Behalve bij de Prince Textreme Warrior 107 die dezelfde opzienbarende stabiliteit geeft ondanks de enorme bladgrootte. Wat mij betreft een uniek kenmerk van de Prince frames.

Service:

Met de Prince Textreme Phantom 100 kun je haarscherpe services produceren. Het
powerlevel van het frame ligt niet heel hoog. Door de lage balans van 31.0 kun je evengoed nog vrij makkelijk snelheid generen. Je zult er zelf wel iets in moeten stoppen hetzij met een soepele snelle techniek of met enige spierkracht. Kortom als je sterk genoeg bent of een soepele techniek hebt kun je flinke services afleveren.

Net:

De Prince Textreme Phantom 100 presteert zoals verwacht uitstekend aan het net. Ik kon vlijmscherpe volleys wegleggen. Wel moest ik mijn techniek goed afmaken om voldoende punching power te genereren. Het volleren met de Phantom 100 is naast het slaan van mijn enkelhandige backhand de slag die ik het lekkerst kon uitvoeren. Heerlijk gedempt en super makkelijk manoeuvreerbaar aan het net door de lage balans.

Power:

Zoals gezegd biedt de Prince Textreme Phantom 100 niet overdreven veel power. Door het gemiddelde gewicht van 310 gram en de lage balans kun je met een goede techniek veel rackethead speed creëren waardoor het frame ruim voldoende power produceert. In combinatie met de grote sweetspot en het open snarenpatroon kun je veel zware ballen dicht tegen de lijnen aan leggen.

Controle:

Deze Phantom 100 biedt veel controle met een vergevingsgezinde, grote sweetspot. Nog meer dan de Prince Textreme Tour 95 heeft deze Prince Textreme Phantom 100 een unieke combinatie van controle, gevoel en power. Dat maakt dat je als speler continue het gevoel hebt de bal volledig onder controle te hebben zonder dat je te weinig lengte in je slagen krijgt.

Comfort/Armvriendelijkheid:

De Prince Textreme Phantom 100 voelt in alle opzichten comfortabel aan en gaf mij geen armproblemen. Ik denk dat de Prince Textreme Phantom 100 het meest armvriendelijke racket is dat ik tot nu toe heb gespeeld in de “Pro” categorie.

Overall indruk:

Het lijkt erop dat Prince al haar ervaring en beproefde technieken in dit nieuwe frame heeft gestopt. In potentie het ultieme racket. Na mijn rackettest durf ik te zeggen dat Prince met deze Textreme Phantom 100 er in is geslaagd een geheel nieuwe generatie frames in de markt te zetten die in mijn ogen de toekomst zouden kunnen gaan bepalen. Het unieke balgevoel van het Textreme materiaal, de lage RA-waarde, de enorme sweetspot en
spinpotentie door de O-poorten en het snarenpatroon in combinatie met de controle van het ultraslanke frame maken dat de Prince Textreme Phantom 100 haar tijd ver vooruit is. Ook de kleur en de glanzende finish dragen bij aan de mystieke uitstraling van dit briljante racket. Het zou mij zeer verbazen als we de Phantom racketlijn niet zeer binnenkort terug gaan zien op de Tour. De kwaliteit die ook weer bij deze Prince Textreme Phantom 100 aan de dag is gelegd is ongeëvenaard en mag niet onopgemerkt blijven!

De Prince Textreme Phantom 100 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Geef een reactie