Prince Textreme 2.5 Phantom 100X getest

De Prince Textreme 2.5 Phantom 100X (305) getest door Mike! Dit racket is één van de meest controle georiënteerde 100 sq/inch opties en biedt een hele fijne touch, goed comfort en prima spinpotentie!

Getest racket:

Merk: Prince
Model: Textreme 2.5 Phantom 100X
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16×18
Lengte: 27 inch
RA: 58
Power level: 750
Beam: 22/20.5/18 mm

Bespanning: Diadem Flash 17 op 23/23 kg

De Prince Phantom 100X is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98. Andere favoriete rackets van dit moment: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Prince Textreme 2.5 Phantom 100X:

Power: 7.5
Controle: 8.5
Spin: 8.5
Comfort: 9
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 8.5

Baseline:

Vanaf de baseline merkte ik meteen het gecontroleerde, maar toch ook wel enigszins low-powered speelgevoel op. De Phantom 100X is in die zin absoluut niet te vergelijken met 100 sq/inch bestsellers als een Babolat Pure Drive of Wilson Ultra 100. Dat zijn powerframes met een veel stijvere feel. De feel van deze Phantom 100X is veel voorspelbaarder: je zult er dus alleen wel iets meer zelf in moeten stoppen qua swing en versnelling om er degelijke power mee te kunnen genereren. Voordeel is dat je wel constant fijne controle en sturing over de bal houdt. Qua stabiliteit en power heeft deze Phantom 100X echter wel een kleine boost gekregen t.o.v. zijn voorganger de Phantom Pro 100. Dat maakt deze versie ook iets breder inzetbaar.

De spinpotentie is bovengemiddeld. Enerzijds door het vrij open 16×18 bespanpatroon, anderzijds door de fijne ballpocketing door het soepele frame. Hierdoor is het balgevoel erg fijn, wat ik zeker merkte in slices, dropshots en volleys op gevoel. De Prince Textreme 2.5 Phantom 100X is redelijk makkelijk manoeuvreerbaar door de lage 31.5 balans. En het comfort van dit frame is waanzinnig, maar hierover later meer. Ik heb vroeger zelf heel wat jaren met Prince gespeeld en dit racket neemt me (qua gevoel en touch van het racket) mee terug naar die tijd bij frames zoals een CTS Synergy DB of Precision Response 97 waar Pat Rafter mee speelde. Een trip down memory lane dus!

Service:

Bij deze Phantom 100X krijg je niet heel veel servicepower cadeau. Je zult er zelf wel wat moeten instoppen dus. Wel serveert dit racket heel constant en voorspelbaar, waarbij kick – en sliceservices er heel makkelijk afkomen. Zelf miste ik een klein beetje extra servicepower, maar ik ben dan ook geen servicekanon, dus dit heb ik wel bij meerdere frames.

Net:

Fantastisch: dit racket is een genot aan het net! Het racket is snel, heeft een vrij royale raakzone voor de bal en heeft veel gevoel voor het fijne volleerwerk. Ook bij hardere ballen staat dit frame echter zijn mannetje: de Phantom 100X is hier solide genoeg voor. De extra stabiliteit door het Anti Torque System (ATS) zal hier zeker aan hebben bijgedragen.

Power/controle:

Het powerlevel van 750 is zeker gerechtvaardigd bij dit frame. Je hebt er net wat minder power mee dan bijvoorbeeld de Tour 100P van Prince, de Head Graphene 360+ Speed MP of Babolat Pure Strike 100. Die 3 frames zijn wat crisper, waar deze Phantom 100X meer touch en controle biedt. Het is dus lichtjes controle over power bij dit frame, maar de Phantom 100X is ook weer niet extreem low-powered. Je zult er alleen wel zelf, vanuit een goede swing, snelheid mee moeten genereren. De fijne sturing, voorspelbaarheid en touch die je ervoor terugkrijgt, vind je niet bij heel veel andere 100 sq/inch rackets… En deze versie biedt net een klein beetje extra power dan zijn voorganger, de Phantom Pro 100.

Comfort/armvriendelijkheid Prince Textreme 2.5 Phantom 100X:

Het comfort is absoluut één van de facetten waarin dit racket uitblinkt! De specs verraden het al een beetje (vergevingsgezind 100 sq/inch blad, RA/stijfheid van 58, lage balans en het slanke profiel) en het klopt ook echt in de praktijk. Ik durf wel te zeggen dat dit racket 1 van de meest comfortabele 100 sq/inch rackets op de markt is, samen met de Wilson Clash serie.

De Prince Phantom 100X is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Onder aan de streep:

De Prince Textreme 2.5 Phantom 100X borduurt voort op de succesvolle vorige Phantom serie. Dit racket is alleen voor net een wat breder publiek speelbaar, doordat er een paar kleine aanpassingen zijn gedaan. Deze opvolger van de Phantom Pro 100 heeft een kleine boost gekregen in stabiliteit en power, maar wat blijft is de heerlijke connectie met de bal gecombineerd met goede spin. En de touch en het comfort zijn heerlijk!

Geef een reactie