Prince racketcollectie 2017

Voor de Prince racketcollectie 2017 borduurt het merk voort op de succesvolle Textreme technologie. De collectie loopt grotendeels ongewijzigd door, maar kent wel 2 noviteiten. Allereerst komt Prince met de Textreme Phantom 100 met een revolutionair ‘Tour’ racket. Daarnaast wordt de Premier serie gecompleteerd met de Textreme Premier 110.

Wat is Textreme?

Textreme is een nieuwe manier van weven van carbon, waarmee er een hogere dichtheid van carbon gebruikt kan worden bij het fabriceren van rackets. Dit zorgt weer voor een hogere torsiestijfheid rond het hart van de rackets, goed voor extra controle, power en balgevoel, zonder extra belasting voor de arm. Het mooie aan het Textreme materiaal is dat hiermee de RA-waardes (de stijfheid) van de rackets ook laag gehouden kunnen worden, maar dat je dus wel enorm stabiele rackets met veel power kunt bieden!

Alle onderstaande rackets zijn compatibel met de Sony Smart Sensor. De toevoeging PL achter de racketspecificaties staat voor het PowerLevel van het racket. Een lager getal staat voor minder power, maar meer controle en deze rackets zijn dan ook voor spelers met een volle, grote swing. Hoe hoger het getal, hoe meer power, maar minder controle. Deze rackets zijn voor spelers met een korte, compactere swing.

Tour Series – Spin & Control

De Prince Textreme Tour serie is gemaakt voor spelers die controle en balgevoel zoeken en is geschikt voor spelers met een volle swing. De toevoeging van Textreme zorgt voor de meest stabiele frames die Prince ooit heeft kunnen bouwen voor fantastische controle, maar ook genoeg power. Nieuw in de Tour serie is de Textreme Phantom 100: een ultradun racket die de Textreme en O3 technologie (gaten) combineert in een frame met een superlage RA-waarde van 60!

Warrior Series – Power & Spin

De Prince Textreme Warrior serie biedt ultieme baseline wapens vol power en spin die door de toevoeging van Textreme zo stabiel aanvoelen als menig Tour racket. Deze lijn is voor spelers met een gemiddelde tot vollere swing.

Prince Textreme Warrior 107 full

Premier Series – Comfort & Power

Het summum aan comfort en power vind je in de Prince Textreme Premier serie. Dit zijn rackets die de stabiliteit van Textreme combineren met de power en royale sweetspot van de vroegere O3-rackets met gaten. Het resultaat is enorm veel comfort en makkelijke toegang tot power voor spelers met een kortere swing. Nieuw voor Prince racketcollectie 2017 is de Textreme Premier 110. Dit racket is de opvolger van rackets als de Prince O3 Blue en O3 Speedport Blue en vult het gat tussen de Premier 105 en 120.

Geef een reactie