Prince racketcollectie 2016

Na een zeer succesvolle introductie van de Textreme rackets begin afgelopen seizoen, gaat Prince voor haar inline collectie voor 2016 volledig over op rackets met de Textreme technologie. Dit betekent dat Prince bijna helemaal afstapt van de rackets met gaten, de zogenaamde O-poorten. Alleen in de Premier racketlijn wordt deze nog gebruikt om een zo groot mogelijke sweetspot/raakzone te creëren voor extra comfort.

Wat is Textreme?
Textreme is een nieuwe manier van weven van carbon, waarmee er een hogere dichtheid van carbon gebruikt kan worden bij het fabriceren van rackets. Dit zorgt weer voor een hogere torsiestijfheid van de rackets, goed voor extra controle, power en balgevoel, zonder extra belasting voor de arm. Het mooie aan het Textreme materiaal is dat hiermee de RA-waardes (de stijfheid) van de rackets wel laag gehouden kunnen worden, maar dat je dus wel enorm stabiele rackets met veel power kunt bieden!

Prince Textreme Tour 100P throat

Alle onderstaande rackets zijn compatibel met de Sony Smart Sensor. De toevoeging PL achter de racketspecificaties staat voor het PowerLevel van het racket. Een lager getal staat voor minder power, maar meer controle en deze rackets zijn dan ook voor spelers met een volle, grote swing. Hoe hoger het getal, hoe meer power, maar minder controle. Deze rackets zijn voor spelers met een korte, compactere swing.

Tour Series – Spin & Control
De Prince Textreme Tour serie is gemaakt voor spelers die controle en balgevoel zoeken en is geschikt voor spelers met een volle swing. De toevoeging van Textreme zorgt voor de meest stabiele frames die Prince ooit heeft kunnen bouwen voor fantastische controle, maar ook genoeg power.

Prince Textreme Tour 100P full

Warrior Series – Power & Spin
De Prince Textreme Warrior serie biedt ultieme baseline wapens vol power en spin die door de toevoeging van Textreme zo stabiel aanvoelen als menig Tour racket. Deze lijn is voor spelers met een gemiddelde tot vollere swing.

Prince Textreme Warrior 107 full

Premier Series – Comfort & Power
Het summum aan comfort en power vind je in de Prince Textreme Premier serie. Dit zijn rackets die de stabiliteit van Textreme combineren met de power en royale sweetspot van de vroegere O3-rackets met gaten. Het resultaat is enorm veel comfort en makkelijke toegang tot power voor spelers met een kortere swing.

LS Series – de klassieke gaten/o3-poorten
Voor de liefhebbers van de klassieke rackets met gaten, heeft Prince in de LS serie nog een tweetal rackets met deze bouwwijze. Het zijn rackets die behoorlijk armvriendelijk zijn en die een grote sweetspot voor de bal bieden.

Prince Red LS 105 full

 

  • Red LS 105: 105 sq/inch, 280 gram, 33.0 cm balans, 16/19 bespanpatroon, PL 1200
  • Pink LS 105: 105 sq/inch, 260 gram, 34.5 cm balans, 16/19 bespanpatroon, PL 1100

Geef een reactie