Prince Phantom 107G getest

De afgelopen 2 weken heeft Mike de Prince Phantom 107G getest! Dit ‘neefje’ van de Prince Original Graphite biedt fijne controle en heerlijk balgevoel gecombineerd met een zeer vergevingsgezinde 107 sq/inch bladmaat!

Getest racket/specificaties:

Merk: Prince
Model: Phantom 107G
Bladmaat: 107 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 63
Beam: 21.5/20/17.5 mm
Swingweight: 319
Powerlevel: 850
Bespanning: Dunlop Explosive Speed 1.25 black op 23/23 kg

De Phantom 107G van Prince is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98. Andere favoriete rackets van dit moment: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Prince Phantom 107G:

Power: 7.5
Controle: 8.5
Spin: 7.5
Comfort: 8.5
Wendbaarheid/snelheid: 8.5
Touch: 9

Technologie:

De Phantom 107G van Prince heeft de Textreme materiaal lay-up gecombineerd met Twaron. Deze materiaalmix kennen we van andere Prince frames en geeft een solide, stabiel speelgevoel zonder hierbij stijf aan te voelen. Ook de ATS (Anti Torque System) technologie is toegevoegd in de shaft en op 2 en 10 uur bovenin het racketblad. Dit zorgt voor een zeer solide speelgevoel, waar de fijne en relatief lage RA van 63 het racket van touch en gevoel voorziet. De Phantom 107G is één van de weinige oversize rackets met een platte, slanke framebouw. Dit geeft het racket enerzijds een royale, vergevingsgezinde sweetspot. Anderzijds hou je wel het gevoel en de connectie met de bal van een klassiek controle racket. Ik durf wel te zeggen dat de Phantom 107G het meest controle georiënteerde oversize tennisracket is dat momenteel verkrijgbaar is op de markt.

Baseline:

De slagen vanaf de baseline voelden direct heel vol en met ruim voldoende controle. In het recente verleden heb ik ook de Prince Textreme Warrior 107 gespeeld, een model dat binnenkort overigens ook zijn comeback gaat maken onder een andere naam. De Warrior 107 bood echter veel meer gratis power en leverde daardoor wel in op controle. Deze Prince Phantom 107G biedt duidelijk meer controle. Eigenlijk typische Phantom controle zou ik zeggen, zoals ik dat ook bij de andere Phantoms (100X en 93P 18×20) heb ervaren. De Phantom 100X in mindere mate, maar vooral de Phantom Pro 93P was wel extreem low-powered. Alle snelheid moet je met deze rackets zelf genereren. Wat dat betreft bevalt mij deze 107G persoonlijk een stuk beter. Het racket is beduidend meer vergevingsgezind en biedt wat meer gratis power, zonder hierbij uit de bocht te vliegen. De controle (en touch!) blijft zonder meer gewaarborgd.

Mijn groundstrokes kon ik vol vertrouwen doorhalen, waarbij het racket heel solide aanvoelde. Het racket voelde secuur en comfortabel, zonder hierbij te soft te zijn en de connectie met de bal te verliezen. Het racket heeft dan ook een keurige RA (stijfheid) van 63. De rotatie (spin en slice) vond ik degelijk, niet extreem zoals bij vele andere oversize rackets. Dit racket werkt dus met een 107 sq/inch bladmaat. Qua vergevingsgezindheid merk je dat absoluut, echter heeft het racket voor mijn gevoel wel de directe sturing zoals een kleiner blad dat biedt.

Service:

Qua service had ik graag iets meer ‘gratis power’ gewild. Ik kreeg de ballen makkelijk diep tegen de servicelijn aan, met ook ruim voldoende kick of slice. De services voelden heel gecontroleerd aan, alleen kreeg ik niet veel gratis punten vanuit mijn service. Dit is ook een persoonlijk iets: ik ben niet bepaald een servicekanon zegmaar.

Net:

Heerlijk! Het racket is snel en stabiel en dat gecombineerd met een 107 sq/inch bladmaat maakt dat het bijna als valsspelen voelt aan het net. Een ander uniek punt van dit racket is de touch. Er zit ongelooflijk veel gevoel in deze Phantom 107G, wat zeker bij stopvolleys een verrijking was! Ik heb er een aantal heerlijk weggelegd.

Power/controle Prince Phantom 107G:

Hoe gek het misschien ook klinkt bij een oversize racket, maar de 107G is mooi in balans qua power en controle. Eigenlijk ervaar je de typische Phantom controle, waarbij de 107 sq/inch bladmaat i.c.m. het 16×19 bespanpatroon een juiste portie power biedt. Bovendien is het racket makkelijk snel rond te krijgen.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort is zonder twijfel één van de grote pluspunten van de Phantom 107G. Zelfs met een vrij directe snaar als de Dunlop Explosive Power in een full bed poly snarensetup, was het comfort nog steeds zeer goed. Het is misschien niet het meest comfortabele racket op de markt, maar wel het meest comfortabele controle georiënteerde oversize racket op de markt. Wat ik hiermee bedoel is dat de ‘concurrentie’ in deze bladmaat puur op power en speelgemak gebaseerd is, waarbij de controle duidelijk te wensen overlaat. Dat is bij deze 107G dus absoluut niet het geval. Dat geeft dit racket een unieke blend van controle, voldoende power en prima comfort en vergevingsgezindheid.

Prince Phantom 107G onderaan de streep:

De Prince Phantom 107G is een one of a kind racket: eindelijk weer eens een racket in een grotere bladmaat mét controle zoals je die vroeger iets vaker zag. Het comfort en de touch zijn de andere dikke pluspunten van dit ‘neefje’ van de iconische POG (Prince Original Graphite). Kortom een uniek racket, nu (hetzij in beperkte aantallen) verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie