Prince Classic Graphite 100: comeback van een icoon!

De terugkeer van een iconisch racket uit de jaren 80 als deze kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vandaag reviewen de Prince Classic Graphite 100!

Prince Classic Graphite 100 full

Merk: Prince
Model: Classic Graphite 100
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 315 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/18
Lengte: 27 inch
RA: 62
Power level: 650

De Prince Classic Graphite is terug! Rond 1980 werd de eerste uitvoering van dit racket op de markt gebracht, waarna spelers als André Agassi, Michael Chang, Gabriela Sabatini en Monica Seles met verschillende uitvoeringen van dit racket gespeeld hebben. Kenmerkend aan dit racket waren en zijn de cross-bar stabilizer voor meer stabiliteit bij off-center hits, de 100% graphite materiaalsamenstelling en de platte box-beam achtige framebouw voor ongekend balgevoel.

Prince Classic Graphite 100 throat

Nu is de Prince Classic Graphite terug en voor het eerst in een moderne 100 sq/inch bladuitvoering, waar dit frame vroeger gevoerd werd in een (kleinere) midsize of (grotere) oversize uitvoering. Met 315 gram blijft dit racket trouw aan zijn roots als zwaarder frame, maar de lage 31.0 balans maakt dit racket toch zeer handzaam en goed te manoeuvreren. Wat verder opvalt aan de specs is de lage RA-waarde (stijfheid) van 62. Dit geeft het racket een ongekend speelgevoel. Het dynamische 16/18 bespanpatroon zorgt ervoor dat het racket veel spinpotentie en grip op de bal biedt.

Dit alles resulteert in de volgende typische speeleigenschappen:

  • Fijne controle en balgevoel
  • Goed handzaam aan het net
  • Ultraprecieze slices
  • Makkelijk toegang tot spin, gelijk aan veel moderne rackets
  • Goede manoeuvreerbaarheid, maar deze is minder dan de moderne rackets
  • Low-powered: duidelijk minder power dan het leeuwendeel van de huidige rackets. De power zal je zelf moeten genereren middels een grote, volle swing
  • Het klassieke box-beam speelgevoel

Prince Classic Graphite 100 close

De Prince Classic Graphite 100 is niet het makkelijkste frame op de markt, maar dat waren de rackets van weleer ook niet. Het racket biedt echter wel het klassieke speelgevoel wat je in de rackets van nu bijna niet meer terugvindt. Dus ben je op zoek naar de klassieke feel en/of tennisnostalgie, check dan zeker de Prince Classic Graphite 100! Er is ook een Longbody evenals een Oversize versie van dit racket als heruitgave gebracht. De specificaties van deze rackets vind je onderaan de pagina in deze link.

Geef een reactie