Prince Beast 100 300 getest

De Prince Beast 100 300 getest door Mike! Dit racket biedt stevige power gecombineerd met een mooi stabiel speelgevoel en veel snelheid.

Getest racket/specificaties:

Merk: Prince
Model: Beast 100 300
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 67
Beam: 24mm / 25,5mm / 22mm
Swingweight: 320
Bespanning: Diadem Pro X 17 op 24/23 kg

De Prince Beast 100 300 en de 280 gram versie zijn nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Baseline:

Vanaf de baseline doet de Beast 100 van 300 gram zijn naam eer aan. Dit powerracket is nog niet zo makkelijk te temmen! Het racket biedt dus een flinke portie power, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Babolat Pure Drive, Wilson Ultra 100 V4 en Diadem Nova FS 100. Ondanks de medium stijve co-polyester snaar (de Diadem Pro X 17) voelt het racket zeker niet oncomfortabel aan, maar daarover later meer. De power vanaf de baseline is dus fors, maar de fijne stabiliteit van het racket maakt de sturing over de bal goed te doen. Wel zul je wat spin moeten gebruiken in je slagen om de stevige power van dit racket in goede banen te kunnen leiden. Met mijn relatief vlakke slagen, vlogen de ballen nogal eens achter de baseline. Ik miste dus zo nu en dan wel een stukje controle, zeker vergeleken met mijn vorige test van de Diadem Elevate 98 V3, maar dat ligt dus met name aan mijn vlakkere groundstrokes.

Het racket is fijn snel achter de bal te krijgen, mede door het lage balanspunt van 31.5. Dit is een half puntje lager dan de hierboven genoemde concurrenten. Rackethead speed is dan ook makkelijk te creëren en daarmee ook de benodigde spin om deze Beast 100 te temmen.

Service:

De Prince Beast 100 biedt prima servicepower. Services komen makkelijk en met een prima snelheid door. Wel fijn dit beetje extra power moet ik zeggen! Kick- en sliceservices zijn prima te grippen, wat ook wel nodig is bij bijvoorbeeld een 2e service om de controle en marge te behouden. Al met al veel service gemak!

Net:

Aan het net is het racket lekker snel en stabiel, maar mist het een klein beetje touch voor stopvolleys en ballen op gevoel. Wel is het racket zeer solide bij hard inkomende ballen en is het racket makkelijk te positioneren door de goede wendbaarheid/snelheid door de head-light balans.

Power/controle Prince Beast 100 300:

Bij dit racket is het duidelijk power over controle. Het racket herbergt echt een flinke portie gratis power. Zoals eerder gezegd is spin wel nodig om deze power te kunnen controleren. Logischerwijs lever je bij dit powerracket wel wat in op controle. Bij de vorige Beast serie zat deze 300 gram versie op een powerlevel van 1200. Gek genoeg staan er geen powerlevels op de nieuwe Beast frames, maar 1200 blijft een goede indicatie. Gelukkig is het racket wel heel solide, mede door de ATS (Anti Torque System) technologie die gebruikt wordt in dit racket, zoals dit ook in de nieuwe Tour serie het geval is. Je behoudt dus wel een goede, directe sturing over de bal. Dit helpt wel degelijk mee in de controle.

Comfort/armvriendelijkheid:

Zelfs met een ‘pittige’ (directe) snarensetup als de Pro X is het comfort van de Beast 100 300 ruim voldoende. Omdat het racket zo weinig tordeert, komen er verhoudingsgewijs minder trillingen door richting de arm. Met een hybride setup of een iets softere poly of zelfs met een Babolat RPM Blast komt dit racket mijns inziens nog beter uit de verf. De eerste 2 opties voor iets meer gevoel, de RPM Blast om nog wat extra rotatie toe te voegen om marge (en dus controle) in de slagen te blijven behouden. Maar de Beast 100 300 is dus lekker stabiel en tordeert/zwabbert weinig mede door de ATS technologie. De verdere materiaal lay-up van Textreme met het dempende Twaron doet de rest. Het comfort is dus dik in orde.

Prince Beast 100 300 onderaan de streep:

Prince heeft met de Beast 100 van 300 gram weer een echt power monster in huis in de range van de Pure Drive. Deze Beast is echter iets comfortabeler, waar een Pure Drive iets crisper maar minder vergevingsgezind is. Grote pluspunten van dit racket zijn naast de genoemde power de stabiliteit en het bovengemiddelde comfort. Al met al een sterke allrounder die breed inzetbaar is!

Geef een reactie