Prince ATS Textreme Tour 98 getest

De langverwachte Prince ATS Textreme Tour 98 getest door Mike! Dit racket combineert controle en ruim voldoende power met stabiliteit en fijn comfort. Zonder twijfel één van de beste nieuwe releases van dit jaar!

Al een vol jaar terug was ik in de gelegenheid om het zwarte prototype van deze nieuwe ATS Textreme Tour 98 te mogen testen. Dat beviel toen dusdanig goed dat ik niet kon wachten tot de release van dit racket. Nu is het eindelijk zover gelukkig!

Technologie:

Voor deze update van de Tour serie gebruikt Prince wederom de bekende Textreme technologie met Twaron zoals bij de 2e generatie Tours. Nieuw is de toevoeging van ATS ofwel het Anti Torque System. Het Textreme zelf geeft al een heel stabiel speelgevoel, zonder stijf aan te voelen. De toegevoegde ATS technologie is geplaatst rond het hartstuk en bovenin het blad. Hierdoor voelt het racket nog stabieler aan. Dit gecombineerd met een mooie lage RA (stijfheid) van 62, zorgt dit voor uitstekend comfort en balgevoel.

Het prototype van de Prince ATS Textreme Tour 98 zoals eerder door mij getest

Getest racket/specificaties:

Merk: Prince
Model: ATS Textreme Tour 98
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 62
Beam: 23mm / 23mm / 20mm
Swingweight: 325
Bespanning: Diadem Pro X 17 op 22/21 kg

De ATS Textreme Tour 98 van Prince is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate FS 98, Tecnifibre T-Fight RS 300 en Wilson Blade 98 16×19 V7. Andere favoriete rackets: Head Speed MP 2022 en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Prince ATS Textreme Tour 98:

Power: 8
Controle: 8.5
Spin: 7.5
Comfort: 8.5
Wendbaarheid/snelheid: 8
Touch: 9

Baseline:

Wat meteen opvalt bij de eerste slagen vanaf de baseline is hoe stabiel dit racket voelt. Het racket heeft een fijne directe sturing over de bal, zonder te stijf aan te voelen. De Tour serie bij Prince draait om controle, zo ook bij deze ATS Tour 98. De rackets zijn echter niet zo low-powered als de Phantoms. Integendeel zelfs! Als je de bal goed op het blad hebt en vol doorhaalt, kun je stevige (gecontroleerde) power uit dit racket halen. Het is flink uitdelen vanaf de baseline zonder dat je bang hoeft te zijn om snel de controle te verliezen. De balans tussen power en controle is wat dat betreft uitstekend!

Een andere fijne speeleigenschap is de touch/het speelgevoel. Met name bij mijn slice backhands was dit te merken. Die waren makkelijk en scherp aan te snijden met veel gevoel. De swingweight van 325 past mij ook als een jas: de plough-through is heerlijk, het racket heel solide, maar toch prima rond te krijgen.

De spinpotentie is degelijk bij deze ATS Tour 98. Ik had overigens ook wel wat spin nodig om de power van dit racket te kunnen controleren. Het racket herbergt dus meer (controleerbare) power dan verwacht.

Tot slot de sweetspot, deze voelt royaler dan de meeste 98 sq/inch rackets. Toen ik dit racket in de prototype opmaak testte, dacht ik eerst dat het een 100 sq/inch racket was. Dus de sweetspot is iets genereuzer dan bij de meeste concurrenten.

Service:

Net als bij de eerder door mij geteste Head Speed MP 2022 biedt ook deze Prince ATS Textreme Tour 98 een fijn stukje servicepower. De ballen komen lekker makkelijk door als je het racket soepel op techniek rond laat gaan. Ook de kickservice komt er makkelijk af, mede door het warme weer en de droge banen;) Maar zonder gekkigheid: het serveren gaat prettig met deze Tour 98.

Net Prince ATS Textreme Tour 98:

Aan het net is de Prince ATS Textreme Tour 98 betrouwbaar gereedschap. Het racket is enerzijds zeer solide bij hard inkomende ballen. Anderzijds heeft het racket ook een fijne touch voor o.a. stopvolleys. Door de lage 31.5 balans is het racket ook makkelijk manoeuvreerbaar.

Power/controle:

De balans tussen power en controle is uitstekend verzorgd bij dit racket, waarvoor complimenten aan Prince! De ATS Tour 98 heeft de controle zoals je mag verwachten van een Tour racket. Toch heeft het racket ook nog zat power om drukvol te kunnen spelen. Met name vanaf de baseline was dit goed te merken. Ook smashes zijn trouwens vol vertrouwen en stevig weg te leggen.

Comfort/armvriendelijkheid:

Ik heb dit racket getest met de Diadem Pro X 17 bespanning, best een pittig en direct snaartje welke overigens uitstekend met dit racket samengaat. Zelfs met deze setup (ik ben wel wat lager gegaan in de kilo’s: 22/21 kg) was het comfort uitstekend. Doordat het frame zo solide voelt en weinig tordeert en door de mooie lage RA is het comfort uitstekend verzorgd. En dat is echt een onderscheidend kenmerk van de ATS Textreme Tour 98!

De ATS Textreme Tour 98 van Prince is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Prince ATS Textreme Tour 98 onderaan de streep:

De ATS Tour 98 heeft eigenlijk geen echte zwakke punten, behalve misschien de cosmetics die niet niet iedereen zal bevallen. Los van dat is het één van de beste rackets van het jaar durf ik wel te zeggen! De balans tussen power en controle is uitstekend en het comfort is top. Kortom: Prince zet zichzelf weer helemaal op de kaart met deze nieuwe Tour serie! Binnenkort testen wij ook de nieuwe ATS Textreme Tour 100P en ATS Textreme Tour 100 310.

Geef een reactie