Prince ATS Textreme Tour 100P getest

De Prince ATS Textreme Tour 100P getest door onze gastblogger Luca! Luca komt van een Babolat Pure Aero. Lees hier zijn vergelijk en uitgebreide review.

Zoals te lezen is in de review van de Prince ATS Textreme Tour 98 is Mike zeer te spreken over dat racket. Benieuwd naar Mike’s enthousiasme over de Tour 98, ben ik de ATS Tour 100P versie gaan testen. Dit racket heb ik zelfs zeer uitvoerig getest en wedstrijden mee gespeeld. Wat de beoordeling van deze review misschien al een beetje verraad.

De ATS Textreme Tour 100P van Prince is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Specificaties Prince ATS Textreme Tour 100P:

Merk: Prince
Model: ATS Textreme Tour 100P
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 18×20
Lengte: 27 inch
RA: 61
Beam: 22mm / 23mm / 20mm
Swingweight: 322

Technologie:

Voor deze update van de Tour serie gebruikt Prince wederom de bekende Textreme technologie met Twaron zoals bij de 2e generatie Tours. Nieuw is de toevoeging van ATS ofwel het Anti Torque System. Het Textreme zelf geeft al een heel stabiel speelgevoel, zonder stijf aan te voelen. De toegevoegde ATS technologie is geplaatst rond het hartstuk en bovenin het blad. Hierdoor voelt het racket nog stabieler aan. Dit gecombineerd met een mooie lage RA (stijfheid) van 61, zorgt dit voor uitstekend comfort en balgevoel.

Baseline:

Door het 18×20 bespanpatroon merk je gelijk de controle en stabiliteit van dit racket. Daarnaast, zorgt het wat lagere balanspunt van 31.0 cm dat het racket snel aanvoelt. Dit zorgde ervoor dat mijn backhands (mijn mindere slag) zeer gecontroleerd waren, zonder verrassend genoeg niet in te leveren op power. Gelukkig kan ik hierdoor wat minder extra metertjes op de baan afleggen door niet elke keer om mijn backhand heen te lopen. Met dit racket valt vanaf de baseline heel stabiel te rallyen en uit te halen waarmee tegenstanders echt onder druk kunnen worden gezet.

Service:

Zelf heb ik geen extra power nodig van een racket voor mijn service. De Tour 100P levert genoeg servicepower en het extra gevoel maakt het mogelijk om een wat hardere service gecontroleerd te plaatsen. Dan is een gewicht van 305 gram en 18×20 bespanpatroon toch wel heel lekker. Een eventuele kickservice komt er prima vanaf, gewoon degelijk zoals het hoort bij een tweede service.

In de baan:

Heb jij jezelf in de baan getennist, dan komt het met de Tour 100P wel goed! De hogere en langzamere ballen zijn na de stuit goed weg te leggen. Of komen de ballen toch wat sneller op je af, dan zorgt het balanspunt van 31.0 cm dat er met het racket snel te manoeuvreren valt en verder is de touch van de volleys ook nog eens goed. Aan het net voelt de Prince ATS Textreme Tour 100P heerlijk snel aan, toch fijn als er minder tijd is om te reageren dan vanaf de baseline.

Conclusie Prince ATS Textreme Tour 100P:

Wat een heerlijk racket is de ATS Textreme Tour 100P, perfect voor spelers die zoeken naar wat meer controle in hun spel, zonder naar een kleinere bladgrootte te gaan. Normaal gesproken ben ik echt van de spin rackets zoals de Babolat Pure Aero en Dunlop SX 300, maar dit racket verraste mij zeer positief. Zo goed, dat dit racket mijn zeer gekoesterde Pure Aero’s zal vervangen. Er kan wel gezegd worden dat Prince echt hele goede zaken heeft gedaan met de nieuwe Tour lijn!

De ATS Textreme Tour 100P van Prince is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Geef een reactie