Luxilon Natural Gut 125 getest

De Luxilon Natural Gut 125 getest door Stephan! Deze premium darmsnaar heeft Stephan de afgelopen weken in een hybride setup in zijn Yonex EZONE DR 98 310 door de test gehaald.

Setup:

Luxilon Natural Gut 1.25 (natuurdarm) met 10% pre-stretch op 24 kg in de lengte. Als breedtesnaar is de nieuwe Babolat RPM Blast Rough 1.30/16 gebruikt op 23 kg. Racket: Yonex EZONE DR 98 310.

Hier zit een hele blije tester. Wat een privilege om met zo’n mooie setup te mogen spelen! De Luxilon Natural Gut in de lengte en de Babolat RPM Blast Rough in de breedte. Deze blend lijkt qua uiterlijk gemaakt voor mijn Yonex EZONE DR 98:

Eerste indruk:

Bij het eerste balcontact voel je meteen het gedempte gevoel van de Luxilon Natural Gut. Een weldaad voor je arm. Ik heb meteen mijn trillingsdemper eruit gehaald om het maximale balgevoel te creëren. De slagen vanaf de baseline voelen vanaf de eerste bal goed aan. Veel controle en een relatief laag powerlevel. Ik merk dat ik lekker door de bal heen kan slaan zonder bang te zijn de bal uit te slaan. Door het relatief lage powerlevel moet ik even zoeken naar de lengte in mijn slagen. Maar dat is een kwestie van een paar ballen en ze liggen weer dicht tegen de lijnen.

Comfort en gevoel Luxilon Natural Gut 125:

Na een paar slagen probeer ik wat meer spinslagen vanaf de baseline. Bij het slaan van een spin forehand merk je meteen dat de turbo van de Babolat RPM Blast Rough erop gaat. Enorme versnelling en balrotatie. En nog steeds een heel comfortabel gedempt gevoel. Ik begrijp nu dat veel pro’s op de tour met een dergelijke blend van snaren spelen. Het is echt een uniek gevoel om met een Natural Gut te spelen. Ook de slices worden heerlijk gepakt in deze setup. Ik kan de ballen scherp aansnijden en diep wegleggen.

En dan een paar passen vooruit voor een halfvolley. Wat een heerlijke touch met deze Luxilon Natural Gut! Ik kon de halfvolleys opvallend scherp wegleggen. Doorstomend naar het net maakte mijn volleerervaring met de Luxilon Natural Gut zeker niet minder. Sterker nog het volleren ging heel precies en crisp. Deze Luxilon Natural Gut is niet alleen zeer comfortabel maar heeft ook een lekker crisp gevoel dat zich aan het net vertaalt naar precieze strakke volleys. Een absoluut pluspunt voor mij als speler die niet van nature makkelijk volleert maar zich nu ineens Roger Federer waande. Ik waagde me zelfs aan een ‘no look’ dropvolley en tot mijn verbazing viel hij goed.

Duurzaamheid en overall performance:

Ik was zo enthousiast over deze setup dat ik er mijn voordeel mee ging doen in het eerste dubbeltoernooi van het seizoen. Ondanks de wedstrijdspanning zorgde de Luxilon Natural Gut bij mij voor zelfvertrouwen om lekker door te blijven slaan. Na een tweetal wedstrijden in de regen gespeeld te hebben was ik wel benieuwd hoe duurzaam de Luxilon Natural Gut is en of hij z’n spanning kon behouden. Daar kan ik volmondig ja op antwoorden.

De Luxilon Natural Gut is opvallend duurzaam en behoudt zijn spanning prima. Ik heb er nu 3 weken intensief mee gespeeld in wisselende weersomstandigheden en de Luxilon Natural Gut zit er nog steeds ferm in. Kortom ik ben dik tevreden met deze mooie setup en zeer onder de indruk van de Luxilon Natural Gut. Dus als je op zoek bent naar een uniek gevoel met een gedempt en comfortabel balcontact en zelf voldoende power in huis hebt, dan is deze snaar een must-have!

Geef een reactie