Luxilon Elite Dry overgrip getest

Luxilon heeft onlangs haar productaanbod flink uitgebreid. Zo heeft het merk o.a. ‘de beste ‘dry’ overgrip op de markt uitgebracht’. Mike heeft deze Luxilon Elite Dry overgrip voor je getest!

Over Luxilon

Luxilon is vooral bekend van de tennissnaren met ‘Big Banger’ technology, zoals de Alu Power en de Big Banger Original. Meer recent zijn de 4G en Element toegevoegd, allemaal snaren in het topsegment met specifieke speeleigenschappen. De afgelopen maanden heeft het merk haar productaanbod uitgebreid met o.a. een Natural Gut (darm) snaar van de hoogste kwaliteit, verschillende dempers en deze Elite Dry overgrip. Qua vochtopname zou dit één van de allerbeste overgrips op de markt moeten zijn. Wij namen de proef op de som.

Luxilon Elite Dry overgrip

De Luxilon Elite Dry overgrip is een dunne overgrip die gemaakt is voor maximale vochtopname. Dit zie je ook terug in de textuur van deze overgrip. De grip is ideaal voor warme omstandigheden of voor spelers die snel last hebben van vochtige handen. De overgrip is van zichzelf niet heel tacky (plakkerig), maar geeft wel betere plakkracht naarmate je handen vochtiger worden. De Luxilon Elite Dry overgrip voelt vrij zacht en comfortabel.

Test

Ik heb de Luxilon Elite Dry overgrip op mijn vertrouwde Prince Textreme Warrior 107 getest. Deze speel ik standaard al met overgrip. Deze vrij dunne Luxilon overgrip heb ik daar weer overheen gedraaid, omdat ik anders bang was dat het te dun zou voelen. Dit bleek een prima keuze. Ook heb ik deze overgrip getest op de nieuwe Head Graphene Touch Instinct MP, welke wij vorige maand gereviewd hebben.

Zoals gezegd is de Luxilon Elite Dry overgrip vrij dun. Zodoende voeg je een klein toplaagje toe aan de grip zonder dat deze heel veel dikker wordt. Ik ben normaal niet zo’n fan van de zogenaamde ‘Dry’ overgrips. Deze grips zijn met name gemaakt voor maximale vochtopname, maar hebben niet de plakkracht van de meeste overgrips. De meer plakkerige overgrips vind ik zelf in de regel fijner. In het recente verleden heb ik ‘Dry’ overgrips van Prince en Tourna gespeeld. Laatstgenoemde Tourna grip is de meest gebruikte ‘Dry’ grip op de Tour en is te herkennen aan de paarse kleur met rode tape.

Vochtopname en duurzaamheid

Deze Luxilon Elite Dry overgrip voelde in eerste instantie niet veel anders dan de Tourna of Prince varianten. Na een minuut of 10 tennis (indoor, op tapijt) begonnen de voor mij bekende vochtige handjes te komen. Toen begon de echte test eigenlijk. De vochtopname van de grip is inderdaad erg goed. Wat duidelijk te merken was, is dat deze eigenlijk betere grip gaf, naarmate ik meer last van vochtige handen kreeg. Het racket tordeerde ook minder in de hand bij off-center hits, althans dat idee had ik. Echt stroef kun je de grip niet noemen, maar de grip wordt dus eigenlijk beter als je echt wat langer speelt. Van de Tourna overgrip vond ik dat deze iets sneller begon te ‘rafelen’, als in dat de toplaag wat sneller loskwam. Met deze Luxilon Elite Dry overgrip heb ik 2 x 1.5 uur gespeeld, zonder dit te ervaren. Wat betreft duurzaamheid doet de grip het dus ook goed.

Conclusie

Ik denk dat Luxilon met deze Elite Dry overgrip een hoop spelers blij gaat maken. Wat betreft vochtopname is deze grip absoluut één van de beste op de markt. Ook de duurzaamheid is prima. Zelf vind ik ’tacky’ overgrips nog steeds iets fijner, maar ik zal deze overgrip straks ook bij goed weer in het buitenseizoen gaan testen. Wat mij betreft is de Luxilon Elite Dry overgrip absoluut een prima toevoeging aan het Luxilon assortiment!

1 REACTIE

  1. He Mike, ik vond de Elite dry grip van Luxilon zeker niet onder doen voor de bekende namen zoals Tourna. Sterker nog ik heb jaren met Tourna gespeeld en die waren toch iets sneller aan het rafelen. Ik vind de duurzaamheid voor zo’n dunne grip echt opmerkelijk. Verder vind ik ook dat zodra je handen echt warm en vochtig worden gaat deze Elite dry grip in je voordeel spelen. Vocht opname is prima!

Geef een reactie