Wilson Pro Staff 6.0 85

Vandaag bespreken we hier op mijnracket.nl een racket dat door de jaren heen zijn sporen verdiend heeft in het mondiale toptennis en hierdoor zeker een plekje in deze ‘eregalerij van de tennisrackets’ verdient: de Wilson Pro Staff 6.0 85.

Wilson Pro Staff 6.0 85 full

Keuzeracket van onder meer Pete Sampras, Stefan Edberg, Steffi Graf, Roger Federer (in het begin van zijn carrière) en nog veel meer tennisgrootheden, moest dit racket ten tijde van de release in 1983 de strijd aangaan met rackets als de Prince Graphite Classic en de Dunlop Max 200G.

Racketspecs:
Merk: Wilson
Model: Pro Staff 6.0 85
Bladmaat: 85 sq/inch
Gewicht: 357 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch

Wilson Pro Staff 6.0 85 specs

De combinatie van grafiet met kevlar, het smalle frame en het ultrakleine 85 sq/inch racketblad, zorgde voor een optimale balcontrole en feel, echter had je wel genoeg spierballen nodig om de 357 gram (!) in beweging te krijgen. Het kleine blad noopte tot het zuiver raken van de bal in de kleine sweetspot, off-center hits waren een aanslag op de arm. Dit alles bij elkaar maakte dit racket zeer ‘exclusief’: slechts een zeer kleine groep spelers kon overweg met dit racket, wat ook duidelijk bijdroeg aan de mythische status die dit racket hierdoor in de loop der jaren kreeg: je moest wel heel wat kunnen met een Pro Staff 6.0 85 in je tennistas…