Release juli: Head Graphene XT Extreme MP A

Voor de spinfanatici onder ons goed nieuws! In juli komt de vernieuwde Head Extreme racketlijn uit. Hier vast een voorproefje van de Head Graphene XT Extreme MP A.

Head Graphene XT Extreme MP A strung

 

Naast een strakke nieuwe look, gaat Head met deze racketlijn een stapje verder met het vernieuwde Graphene XT materiaal, dat 30% sterker is dan z’n voorganger wat zou moeten zorgen voor een betere gewichtsverdeling in de Head frames en het makkelijker kunnen manoeuvreren van het racket. De Extreme racketlijn kenmerkt zich door een vrij ronde behuizing qua framebouw, voor meer spin en slagkracht. Verder kun je met de rondere bladvorm wat makkelijker onder de bal komen (ideaal voor spelers met extreme gripstanden), waardoor de bal makkelijk te ‘pakken’ is in het blad voor extra spin en slice.

Een nieuw model in deze lijn is de Head Graphene XT Extreme MP A. Dit racket heeft de Adaptive String Pattern (ASP) technologie, waardoor je kunt kiezen uit een gewoon 16/19 of open 16/16 bespanpatroon, door te wisselen van tubingranden op 3 en 9 uur in het racket. Deze ASP technologie zit reeds in de Speed –  en Instinct racketlijn en ziet er zo uit:

Head Graphene XT Speed MP A tubing in    Head Graphene XT Speed MP A tubing

De Head Graphene XT Extreme MP A zal vergelijkbare specs hebben als de huidige Extreme MP: 100 sq/inch, 300 gr, 32.0 balans. Met de keuze dus voor een 16/19 of 16/16 bespanpatroon.

Zie hier voor een review van de Head Graphene XT Speed MP A, een racket met dezelfde ASP technologie.

 

Geef een reactie