Novak Djokovic’ powerhouse: Head Graphene XT Speed Pro

De nieuwste versie van het materiaal Graphene, Graphene XT is 30% sterker dan z’n voorganger wat zou moeten zorgen voor een betere gewichtsverdeling in de Head frames en het makkelijker kunnen manoeuvreren van het racket.

Head Graphene XT Speed Pro close

De Head Graphene XT Speed Pro is het paradepaardje van de Head Speed racketlijn en het frame waar Novak Djokovic ongetwijfeld weer veel schade mee gaat aanrichten aankomend seizoen.

Merk: Head
Model: Graphene XT Speed Pro
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 315 gr
Balans: 31 cm
Bespanpatroon: 18/20
Lengte: 27 inch

Head Graphene XT Speed Pro full new

De zwaarste jongen uit de Head Speed lijn brengt wat je van dit frame mag verwachten. Het is een zeer solide, stabiel frame. Ook dit frame is door een verbeterde balans, waarbij wat gewicht vanuit de hals van het racket is verplaatst naar de steel en top, zeer goed te manoeuvreren vanaf de baseline om veel Speed te kunnen genereren zonder daarbij het solide gevoel te moeten missen. Wat uit de eerste testresultaten verder opvalt, is dat de Head Graphene XT Speed Pro ondanks het compacte bespanpatroon van 18/20 zeer veel grip biedt op de bal. Ten opzichte van z’n voorganger biedt dit racket meer spin voor de groundstrokes alsmede makkelijker meer kick in de service. Dit is zeer opvallend: goed werk van de jongens van Head! Bespan dit frame wel met een snaar die nog wat comfort en feel toevoegt, bij een stevige polyestersnaar wordt dit racket wat sneller als stug en pittig voor de arm ervaren.

Geef een reactie