Nieuw: Head Graphene XT Speed Rev Pro

De nieuwste versie van het materiaal Graphene, Graphene XT is 30% sterker dan z’n voorganger wat zou moeten zorgen voor een betere gewichtsverdeling in de Head frames en het makkelijker kunnen manoeuvreren van het racket.

Voor de 2015 collectie heeft Head bovendien een aantal frames gebracht met de ASP technologie: het Adaptive String Pattern. Vandaag recenseren wij van mijnracket.nl één van de nieuwe Head frames waar alle nieuwe toeters en bellen aanzitten: de Head Graphene Speed Rev Pro.

Merk: Head
Model: Graphene XT Speed Rev Pro
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 265 gr
Balans: 34.0 cm
Bespanpatroon: 16/19 of 16/16
Lengte: 27.4 inch

Head Graphene XT Speed Rev Pro full

Wat gelijk opvalt als je de racketspecs bekijkt is het lichte gewicht van de Head Graphene XT Speed Rev Pro: met 265 gram (onbespannen) is dit een frame dat je normaal inschaalt voor een betere jeugdspeler die naar z’n eerste seniorracket gaat of voor de senior die veel power zoekt vanaf de baseline in een lightweight jasje. Door de verbeterde gewichtsverdeling in het frame dankzij de nieuwe Graphene XT toevoeging heeft dit racket toch nog behoorlijk wat swingweight, wat het racket toch een zeer solide gevoel geeft vanaf de baseline. Door de extra tubingranden die bij het frame geleverd worden (te plaatsen op 3 en 9 uur) kan het reguliere 16/19 bespanpatroon worden veranderd in het meer open 16/16 bespanpatroon voor maximale grip op de bal voor spin en slice. De kleine halve inch extra racketlengte lijkt bij dit frame een positieve toevoeging. De Head Graphene XT Speed Rev Pro is prima in balans en de extra lengte maakt het racket ideaal voor spelers met een dubbelhandige backhand.

Head Graphene XT Speed Rev Pro close

Geef een reactie