NEW: Head Graphene XT Extreme MP A

De Extreme racketlijn van Head, binnen de Head racketfamilies dé lijn voor spinfanatici, krijgt er een ‘extreem’ broertje bij: de Head Graphene XT Extreme MP A geeft je de keuze uit twee bespanpatronen: regulier 16/19 of open 16/16 voor extreme spin!

Head Graphene XT Extreme MP A side

Merk: Head
Model: Graphene XT Extreme MP A
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19 of 16/16
Lengte: 27 inch
RA: 66

Head Graphene XT Extreme MP A full

Naast een strakke nieuwe look, voert Head ook bij de Extreme racketlijn het vernieuwde Graphene XT materiaal in. Dit materiaal is 30% sterker dan het gewone Graphene, wat zou moeten zorgen voor een betere gewichtsverdeling in de rackets en hierdoor het makkelijker moeten kunnen manoeuvreren van de slagwapens. De Extreme racketlijn kenmerkt zich door een vrij ronde behuizing qua framebouw, voor meer power. Verder kun je met de (opvallend) ronde bladvorm wat makkelijker onder de bal komen (ideaal voor spelers met extremere gripstanden), waardoor de bal makkelijk te ‘pakken’ is in het blad voor extra spin en slice. Uithangbord van deze lijn is Wimbledon halve-finalist Richard Gasquet.

Head Graphene XT Extreme MP A material

 

Nieuw in deze racketlijn is dus de Head Graphene XT Extreme MP A. Dit racket is de opvolger van de Head Graphene Extreme MP en blijft bij dezelfde specs, met één groot verschil: de Graphene XT Extreme MP A heeft de Adaptive String Pattern (ASP) technologie, waardoor je kunt kiezen uit een gewoon 16/19 bespanpatroon of een open 16/16 bespanpatroon, door het wisselen van de tubingranden op 3 en 9 uur in het racket.

Head Graphene XT Extreme MP A stringbed

Ben je dus op zoek naar spin, maar twijfel je tussen een gewoon racket en een spin racket (een racket met louter een open bespanpatroon)? Met de nieuwe Head Graphene XT Extreme MP A heb je het beste van twee werelden!

Vergelijkbare rackets: Wilson Burn 100S, Yonex EZONE Ai 98 (310) en de Babolat Pure Aero.

Geef een reactie