Medio 2015 verkrijgbaar: de Sony Smart Sensor, tennis van de toekomst!?

Misschien al de nieuwe doppen bij een aantal Wilson, Head, Prince en Yonex rackets gezien? Deze nieuwe rackets zijn Smart Sensor Ready, d.w.z. dat door de ‘trap’ van de buttcap (de dop onderaan je tennisracket) te openen er ruimte gemaakt is voor de Sony Smart Sensor.

Sony Smart Sensor trip small

Babolat was in 2014 de trendsetter met de Pure Drive Play, het allereerste ‘connected’ tennisracket. Voor 2015 heeft Babolat ook een Aeropro Drive Play uitgebracht waar o.a. Nadal en Wozniacki nu mee spelen. Heel mooi spul, alleen nogal duur €299,- om €349,- en de techniek zit in het racket, waardoor het alleen te gebruiken is mét dit racket. Moet dus net jouw type racket zijn. De Sony Smart Sensor is daarentegen niet merk gebonden en vanaf de huidige 2015 racketcollecties al toepasbaar in de nieuwste modellen van Wilson, Head, Prince en Yonex.

Wat doet de Sony Smart Sensor?

Met een gewicht van slechts 8 gram in de dop van het racket meet de Smart Sensor al je shot data, welke direct (handig voor leraren) via bluetooth kunnen worden uitgelezen op je smartphone of tablet. De Smart Sensor meet:

  • Totaal aantal slagen: forehand, backhand, volley, service en smash
  • Swing snelheid
  • Bal snelheid
  • Spin of slice
  • Raakzone van de bal in het blad: zo kan je jouw ideale sweetspot bepalen
  • Slowmotion replay met alle data van die slag, prettig als je je techniek wilt verbeteren
  • Motion Shot: bijvoorbeeld je service ontrafeld in foto’s, zodat deze per fase (voorbereiding, opgooi, raakmoment, follow-through) te analyseren is

Sony Smart Sensor overview data

Ook dit stukje techniek is niet goedkoop (de adviesprijs zal rond de €150,- zijn), maar heeft als voordeel dat je het in een heel scala aan tennisrackets kunt gebruiken. Een ideale tool voor tennisleraren dus!

Zie hier voor een mooi filmpje over de Sony Smart Sensor:

Geef een reactie