Head Radical MP 2023 getest

Met veel plezier heeft Mike de nieuwe Head Radical MP 2023 getest! Dit racket biedt een uitstekende mix van power en controle, veel snelheid en de nieuwe Auxetic technologie.

Getest racket/specificaties:

Merk: Head
Model: Radical MP 2023
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 65
Beam: 20mm / 23mm / 21mm
Head CPI (Control Power Index): 400
Swingweight: 323
Bespanning: Diadem Pro X 17 op 23/22 kg

De Radical MP 2023 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Intro:

Zelf keek ik lang uit naar deze 2023 update van de Radical MP en de Radical racketfamilie in het algemeen. De Auxetic technologie heeft zich in alle Head racketlijnen prima bewezen, alleen de Radical en Gravity series waren nog aan de beurt. Auxetic blijkt toch wel een schot in de roos te zijn: het geeft de rackets een hele fijne feel bij balimpact en zorgt voor een solide frame zonder te stijf aan te voelen. Nu dus de beurt aan de nieuwe Radical MP.

Baseline:

Eigenlijk kun je vrij snel voelen of een racket je ligt of niet. Bij de eerste paar ballen voelde ik dat het fijne sessies zouden worden met dit racket. Het balgevoel is gewoon heel prettig: je voelt wat je doet en ook wanneer je het niet goed doet. Je krijgt wat je erin stopt simpel gezegd. Niet zo erg als bij een Prestige, maar het is wel direct te merken. Slagen vanaf de baseline gingen gecontroleerd met prima lengte en snelheid, waarbij vooral mijn dubbelhandige backhand er erg makkelijk afkwam. Misschien door de iets langere grip, waardoor mijn 2e hand fijn te plaatsen is, misschien gewoon het gevoel bij balimpact. Het racket is snel in positie te krijgen en prima wendbaar, maar produceert ook een goede volle bal. Onze demo had een swingweight van 320.5, mooi in het midden van mijn ideale swingweight range van grofweg 315-325. 

Het racket heeft dus voldoende massa in de bal, wat ook bij slice backhands te merken was. Als je de bal goed op tijd aansnijdt, doet het racket verder het werk. De spinpotentie is degelijk ondanks dat dit 16×19 bespanpatroon redelijk compact is door de 8 lengtesnaren die door het hartstuk gaan. Al met al een fijne mix van power, controle en snelheid vanaf de baseline.

Service:

Toch wel enigszins verrassend kon ik makkelijk volle services produceren, normaliter niet mijn grootste wapen. Services gingen hiernaast heel constant en met goede lengte zonder de controle te verliezen, wat ik bij mijn vorige test van de Prince Beast 100 300 af en toe wel had. Slice services vanaf rechts naar buiten waren heerlijk. Dit racket scoort kortom beter dan verwacht (en ook beter dan de vorige Graphene 360+ versie) op dit gebied.

Net:

Aan het net ontbrak het een klein beetje aan finesse met deze nieuwe Radical MP. Hard inkomende ballen waren prima te pareren, maar stopvolleys misten net wat touch. Misschien een momentopname, maar voor mij wel merkbaar in ieder geval. Wel is het racket prima wendbaar aan het net en dus snel in positie te brengen.

Power/controle Head Radical MP 2023:

Zoals je inmiddels mag verwachten van een Radical MP is de balans tussen power en controle ook bij deze nieuwe versie uitstekend verzorgd. Genoeg power, maar altijd gecontroleerd zonder ook weer te low-powered te zijn. Het racket voelt ook nog lekker crisp aan en zeker niet te gedempt. Uitstekende mix van power en controle dus, waarbij controle toch wel de overhand heeft. 

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort van de Head Radical MP 2023 is degelijk, een goede 7.5 zou ik zeggen. De Pro X is een iets stijvere snaar dan gemiddeld, maar dit zorgde geenszins voor problemen voor mijn arm of schouder. Harde services zijn bijvoorbeeld uitstekend te blocken, zonder dat het racket de pan uit trilt. Gewoon lekker solide dus. 

De Radical MP 2023 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Head Radical MP 2023 onderaan de streep:

De Radical MP 2023 doet zoals we inmiddels bijna wel gewend zijn van een Radical MP: het biedt een hele fijne mix van power en controle. Gecontroleerde power om het zo te zeggen. Hiernaast is het gevoel bij balimpact ook verbeterd en produceer je makkelijk een volle bal zonder hierbij uit de bocht te vliegen. Hele solide optie voor de speler met een gemiddelde tot iets vollere swing die ook nog eens lekker snel aanvoelt.

Geef een reactie