Head racketcollectie 2015

Head biedt voor de 2015 collectie 5 racketsilo’s aan, waarmee zij alle spelers willen kunnen bedienen. Hieronder zie je ze in een overzicht en kun je kijken welke racketlijn het beste bij jouw spelstijl past.

Prestige – Absolute precision
Voor de speler die maximale controle en feel zoekt biedt Head de vertrouwde Prestige collectie. Deze racketlijn is voor de spelers met een grote, volle swing die zelf genoeg power genereren en zodoende op zoek zijn naar maximale balcontrole en een klassiek, solide gevoel. Deze rackets zijn allemaal van het Youtek Graphene materiaal. Deze lijn bestaat uit 4 modellen:

Radical – Radical creativity
De Radical lijn zit evenals de Prestige lijn al sinds jaar en dag in de collectie bij Head. Spelers die veel feel en controle zoeken, in een iets lichter en comfortabeler jasje als de Prestige, zullen de Radical lijn erg waarderen. Deze lijn is voor creatieve spelers met een redelijk volle swing, die hiermee al zelf de nodige snelheid genereren. Het meest bekende model, de Radical MP heeft nu een bespanpatroon van 16/19, waar z’n voorganger altijd een 18/20 bespanpatroon heeft gehad. Deze speler die nu een solide frame zoekt in een 18/20 bespanpatroon, zou nu moeten kunnen slagen in de Prestige of Speed serie. De Radical rackets zijn allemaal van Youtek Graphene materiaal. Hieronder de volledige Radical lijn:

  • Radical Pro: 98 sq/inch, 310 gr, 31.5 balans, 16/19 bespanpatroon
  • Radical MP: 98 sq/inch, 295 gr, 31.5 balans, 16/19 bespanpatroon
  • Radical Rev: 98 sq/inch, 260 gr, 36.0 balans, 16/19 bespanpatroon
  • Radical S: 102 sq/inch, 280 gr, 32.0 balans, 16/19 bespanpatroon
  • Radical Lite: 102 sq/inch, 260 gr, 34.0 balans, 16/19 bespanpatroon

Speed – Ultimate speed
De Head Speed lijn is voor spelers die dominant met power en speed het spel vanaf de baseline willen dicteren. Evenals bij de Prestige lijn heb je wel de nodige spierballen nodig om de meeste Speed frames te kunnen spelen. Het zijn zeer solide, stabiele frames, iets ronder in het blad voor meer spin en snelheid. De Speed-lijn is van het Graphene XT materiaal wat zorgt voor een betere gewichtsverdeling binnen het racket, voor meer ‘manoeuverability’ en power. De lijn heeft 2 modellen met ASP technologie, waarbij je door andere tubings op 3 en 9 uur in het frame te pluggen het gewone bespanpatroon kunt veranderen in een meer open ‘spin’ bespanpatroon. De Speed lijn uitgelicht:

Instinct – Effortless power
Iemand die op zoek is naar veel power in z’n shots, maar met een zeker behoud van controle en feel, zou de Head Instinct lijn moeten proberen. Deze lijn laat zich vergelijken met de Pure Drive serie van Babolat. Graphene XT zorgt ervoor dat je het racket makkelijk kunt manoeuvreren/handelen en voor extra power. Deze lijn biedt redelijk tot goede trillingsdemping. Deze lijn biedt 1 frame ASP technologie waarbij het bespanpatroon te ‘customizen’ is: 16/19 of 16/16 voor meer spin. In overzicht:

Extreme – Extreme spin
Voor de spinfanatici onder ons biedt Head de Extreme serie. Deze lijn heeft in juli 2015 een update gekregen met het Graphene XT materiaal en hiernaast heeft de MP uitvoering de ASP technologie voor de keuze uit een 16/19 of 16/16 bespanpatroon. Met een iets rondere behuizing qua framebouw t.o.v. de Speed-lijn, biedt deze lijn makkelijker spin en slagkracht. De bladvorm is nogal rond om de bal makkelijker te kunnen ‘grippen’ in het blad. De Head Extreme serie:

Geef een reactie