Head racketcollectie 2017

Met de introductie van Graphene Touch najaar 2016 en aansluitend de nieuwe Speed en Instinct serie, is de Head racketcollectie 2017 bekend. In onderstaand overzicht vind je het volledige aanbod!

Najaar 2016 introduceerde Head het Graphene Touch materiaal. Deze 3e generatie Graphene zorgt voor meer trillingsdemping, comfort en touch. De bekende polarisering van het gewicht naar top en grip van het racket blijft. De Speed lijn kreeg rond de US Open 2016 als eerste een update met dit nieuwe materiaal. Van deze serie hebben wij als één van de eersten een demo racket mogen testen, namelijk de Graphene Touch Speed S. Tijdens de Australian Open 2017 volgde de nieuwe Instinct serie. Een andere noviteit van Head zijn de Adaptive rackets. Tot nu toe zijn deze er van de Speed en Instinct serie. Met Head Adaptive heb je maar liefst 32 opties om je racket naar eigen wens te ’tunen’.

Graphene Touch Speed – Play at the speed of light
De Speed serie was zogezegd de eerste racketlijn van Head die de update met het Graphene Touch materiaal kreeg. Wij hebben de Head Graphene Touch Speed S en de Head Graphene Touch Speed MP inmiddels zelf uitgebreid door de test gehaald. Wij waren aangenaam verrast door de feel van deze rackets. De Speed serie staat voor snelle frames met goede spinpotentie.

Graphene Touch Instinct – Effortless power
Ook de Instinct racketfamilie heeft zeer recent de update met Graphene Touch gekregen. Dit zou voor een nog comfortabeler speelgevoel moeten zorgen in wat sowieso al een zeer gebruiksvriendelijke racketlijn is. De lijn biedt veel speelgemak door de grote ideale raakzone die de frames bieden. De Graphene Touch Instinct serie is ook de meest armvriendelijke racketlijn die Head aanbiedt.

Graphene XT Radical – Perfect versatility
De Head Radical racketserie staat voor veelzijdige frames met een goede mix van power, controle en spinpotentie. De Graphene XT Radical serie is gemaakt voor de serieuze speler met een gemiddelde tot volle swing. De Head Graphene XT Radical MP is het paradepaardje van deze serie. Inmiddels is deze Radical MP volledig over op een 16/19 bespanpatroon, waarmee het één van de beste allround rackets van het moment is.

Graphene XT Prestige – Classic control
De Head Graphene XT Prestige serie is de meest controle georiënteerde lijn in de Head racketcollectie 2017. De Prestige serie is gemaakt voor spelers met een grote, volle swing die daarmee zelf ruim voldoende swing – en balsnelheid genereren. Deze serie biedt optimale balcontrole en gevoel om deze power van precisie te voorzien.

Graphene XT Extreme – Spin & Power
Voor de spinfanatici onder ons biedt Head de Extreme serie. Deze lijn heeft in juli 2015 een update gekregen met het Graphene XT materiaal en hiernaast heeft de MP uitvoering de ASP technologie voor de keuze uit een 16/19 of 16/16 bespanpatroon. Met een iets rondere behuizing qua framebouw t.o.v. de Speed-lijn, biedt deze lijn makkelijker spin en slagkracht. De bladvorm is nogal rond om de bal makkelijker te kunnen ‘grippen’ in het blad, ook bij extremere forehand – of backhand greep. De Head Graphene XT Extreme serie:

Geef een reactie