Head racketcollectie 2016

Met de toepassing van het Graphene XT materiaal in de Prestige en Radical racketfamilie eind 2015/begin 2016 is het volledige collectiebeeld van Head voor 2016 bekend. Alle modellen herbergen nu het Graphene XT materiaal.

Dit Graphene XT materiaal zou moeten zorgen voor meer stabiliteit en wendbaarheid. Deze tweede generatie Graphene is namelijk nog sterker en lichter, waardoor Head nog meer gewicht van het hart van het racket naar de top en naar de grip heeft kunnen verplaatsen. Het extra gewicht naar de top van het racket zou meer stabiliteit in het blad bij off-center hits moet geven, iets wat bij bijvoorbeeld de return merkbaar zou moeten zijn. Het extra gewicht dat naar het andere uiteinde (de grip) van het racket is gegaan, zorgt op zijn beurt voor extra wendbaarheid.

Head biedt voor de 2016 collectie 5 racketsilo’s aan, waarmee zij alle spelers willen kunnen bedienen. Hieronder zie je ze in een overzicht en kun je kijken welke racketlijn het beste bij jouw spelstijl past.

Prestige – Precision
Voor de speler die maximale controle en feel zoekt biedt Head de vertrouwde Prestige collectie. Deze racketlijn is voor de spelers met een grote, volle swing die zelf genoeg power genereren en zodoende op zoek zijn naar maximale balcontrole en een klassiek, solide gevoel. De Graphene XT Prestige lijn bestaat uit de volgende modellen:

Head Graphene XT Prestige MP full

Radical – Versatility and playability
De Radical lijn zit evenals de Prestige lijn al sinds jaar en dag in de collectie bij Head. Spelers die veel feel en controle zoeken, in een iets lichter en comfortabeler jasje als de Prestige, zullen de Radical lijn erg waarderen. Deze lijn is voor creatieve spelers met een redelijk volle swing, die hiermee al zelf de nodige snelheid genereren. Het meest bekende model, de Radical MP heeft nu een bespanpatroon van 16/19, waar z’n voorganger altijd een 18/20 bespanpatroon heeft gehad. Hieronder de volledige Graphene XT Radical lijn:

Head Graphene XT Radical Pro full

Speed – Ultimate speed
September 2016 is de nieuwe Head Graphene Touch Speed serie uitgekomen. Lees hier alles over de nieuwste Speed serie met Graphene Touch technologie!
De Head Speed lijn is voor spelers die dominant met power en speed het spel vanaf de baseline willen dicteren. Evenals bij de Prestige lijn heb je wel de nodige spierballen nodig om de meeste Speed frames te kunnen spelen. Het zijn zeer solide, stabiele frames, iets ronder in het blad voor meer spin en snelheid. De lijn heeft 2 modellen met ASP technologie, waarbij je door andere tubings op 3 en 9 uur in het frame te pluggen het gewone bespanpatroon kunt veranderen in een meer open ‘spin’ bespanpatroon. De Graphene XT Speed lijn uitgelicht:

Head Graphene XT Speed MP A full

Instinct – Power
Iemand die op zoek is naar veel power in z’n shots, maar met een zeker behoud van controle en feel, zou de Head Instinct lijn moeten proberen. Deze lijn laat zich vergelijken met de Pure Drive serie van Babolat en is redelijk comfortabel voor de arm. Deze lijn biedt 1 frame met ASP technologie waarbij het bespanpatroon te ‘customizen’ is: 16/19 of 16/16 voor meer spin. De Head Graphene XT Instinct lijn in een overzicht:

Head Graphene XT Instinct MP full new

Extreme – Spin
Voor de spinfanatici onder ons biedt Head de Extreme serie. Deze lijn heeft in juli 2015 een update gekregen met het Graphene XT materiaal en hiernaast heeft de MP uitvoering de ASP technologie voor de keuze uit een 16/19 of 16/16 bespanpatroon. Met een iets rondere behuizing qua framebouw t.o.v. de Speed-lijn, biedt deze lijn makkelijker spin en slagkracht. De bladvorm is nogal rond om de bal makkelijker te kunnen ‘grippen’ in het blad, ook bij extremere forehand – of backhand greep. De Head Graphene XT Extreme serie:

 

Head Graphene XT Extreme MPA down2

IG Instinct S: comfort
Terug van weggeweest is de IG Instinct S in een speciale limited edition pink/purple kleurstelling voor de dames. Dit racket is slechts tijdelijk terug in de Head collectie:

Head IG Instinct S full

Geef een reactie