Head MXG 5 getest

Het meest comfortabele frame van de nieuwe MXG serie van Head in de test! De Head MXG 5 combineert fijn speelcomfort met power en stabiliteit!

Getest racket:

Merk: Head
Model: MXG 5
Bladmaat: 105 sq/inch
Gewicht: 275 gr
Balans: 33.5 cm
Bespanpatroon: 16/18
Lengte: 27.2 inch
RA: 68
Bespanning: Head Primal (hybride) op 24-23 kg. Deze snaar bestaat uit een speciale multi-mono polyester lengtesnaar, wat wil zeggen een polyester snaar met 8 kernen. Deze zorgt voor controleerbare power. De breedtesnaar is een full PA multifilament voor extra comfort en trillingsdemping.

De Head MXG 5 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Technologie:

De Head MXG 5 staat bol van de technologie! Lees hierover alles in onze vorige post. Met name de ‘brug’ van het racket is revolutionair. Deze geïnjecteerde magnesium brug zorgt voor een enorm torsiestijf frame enerzijds. Anderzijds zorgt deze brug voor een verlenging van de lengtesnaren voor extra dynamiek, power en spin. Dit zorgt voor een uitstekende combinatie van power en controle. Vandaar ook de slogan van de nieuwe Head MXG serie: ‘Power under control’.

Baseline:

Vanuit het achterveld speelt deze MXG 5 erg makkelijk. Het racket herbergt behoorlijk wat power en dat is duidelijk te merken. Wat dat betreft is dit racket ook zeker geschikt voor spelers met een gemiddelde tot iets kortere swing. Dit in tegenstelling tot de eerder door ons geteste Head MXG 3, waarbij je zelf iets meer snelheid moet halen uit je swing. Wat verder direct opvalt, is dat het racket heel solide aanvoelt zonder erg belastend op de arm te zijn. Zeker in combinatie met de bijpassende Head Primal hybride bespanning is dit een vrij comfortabel geheel!

Deze Head MXG 5 voelt verder lekker stabiel/solide bij balimpact, waardoor de uitvalshoek van de bal klein blijft en je de bal dus precies kunt plaatsen. Dit zorgde voor goede controle in mijn groundstrokes. Het racket heeft een vrij royale sweetspot, mede door de ‘verlenging’ van de lengtesnaren die door de magnesium brug lopen. Naast extra trampoline-effect en dus makkelijke toegang tot power, opent dit ook de sweetspot. Mede hierdoor voelt het racket vrij vergevingsgezind, ook bij off-center hits.

Service:

De servicepower bij deze Head MXG 5 vond ik ruim voldoende. Je krijgt niet ongelooflijk veel gratis servicepower, maar wel genoeg dynamiek van het snarenbed. De balrotatie (spin/slice) komt er wel erg makkelijk uit door het relatief open 16/18 bespanpatroon. Mijn favoriete slice service op rechts naar buiten ging erg makkelijk met dit frame.

Net:

Net als bij de MXG 3 voelt ook deze Head MXG 5 aan het net super stabiel! De werking en torsiestabiliteit van de magnesium brug zijn hier zeer duidelijk te merken. Voor mijn gevoel tordeerde het frame nauwelijks bij balimpact, erg lekker als je harde ballen wilt pareren aan het net. Deze zijn prima te verwerken. Door de 33.5 (even) balans is het racket aan het net niet zo snel als de MXG 3, maar het racket is handzaam en manoeuvreerbaar genoeg.

Power/controle:

Het hierboven besproken iets hogere 33.5 balanspunt t.o.v. de MXG 3 zorgt ervoor dat je met deze MXG 5 makkelijk massa door de bal kunt brengen. Wat dat betreft scoort deze MXG 5 duidelijk beter qua gratis power t.o.v. de MXG 3. Het mooie aan deze MXG serie vind ik dat de controle ook dik in orde is. De rackets voelen ongelooflijk stabiel, zowel vanaf de baseline als aan het net. Wat dat betreft zijn de rackets dus goed in balans. De Primal Hybrid bespanning van Head geeft ook een degelijke mix van power en controle. Spelers die nog makkelijker willen versnellen zou ik of een full-bed multifilament bespanning aanraden of bijvoorbeeld een Luxilon Alu Power 125, ook in de lengte en de breedte. De eerste optie is fijn voor niet frequente snarenbrekers met armklachten. De 2e optie maakt de MXG 5 nog wat levendiger voor spelers die wel af en toe hun bespanning eruit slaan en iets meer impact aankunnen.

Al met al biedt deze Head MXG 5 een goede mix van power en controle.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort bij deze Head MXG 5 vond ik eerlijk gezegd beter dan verwacht. In eerste instantie was ik bang dat de enorm torsiestijve brug het racket racket zelf ook een wat stijvere feel zou geven. Dit was, zeker met het fijne comfort ook van de Primal Hybrid bespanning, gelukkig niet het geval. Deze MXG 5 is wel duidelijk de meest armvriendelijke/comfortabele variant van de nieuwe MXG racketserie van Head. Zogezegd zou ook een speler met een gemiddelde tot wat kortere swing dit racket prima kunnen spelen.

Overall indruk:

De Head MXG 5 is een mooie optie voor spelers met een gemiddelde tot iets kortere swing die wat meer speelgemak zoeken. Het racket is ragfijn in balans qua power én controle en biedt een grote, royale sweetspot. Dit maakt het racket comfortabeler dan gedacht! Ook biedt de MXG 5 makkelijke toegang tot spin/slice.

De Head MXG 5 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie