Head MXG 3 test

De Head MXG 3 in de test! Hoe presteert dit revolutionaire racket op de baan? Lees hier de bevindingen van mijnracket.nl speler Mike.

Getest racket:

Merk: Head
Model: MXG 3
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 32.5 cm
Bespanpatroon: 16/18
Lengte: 27 inch
RA: 72
Bespanning: Head Primal (hybride) op 24-23 kg. Deze snaar bestaat uit een speciale multi-mono polyester lengtesnaar, wat wil zeggen een polyester snaar met 8 kernen. Deze zorgt voor controleerbare power. De breedtesnaar is een full PA multifilament voor extra comfort en trillingsdemping.

De Head MXG 3 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Technologie:

De Head MXG 3 staat bol van de technologie! Lees hierover alles in onze vorige post. Met name de ‘brug’ van het racket is revolutionair. Deze geïnjecteerde magnesium brug zorgt voor een enorm torsiestijf frame enerzijds. Anderzijds zorgt deze brug voor een verlenging van de lengtesnaren voor extra dynamiek, power en spin. Dit zorgt voor een uitstekende combinatie van power en controle. Vandaar ook de slogan van de nieuwe Head MXG serie: ‘Power under control’.

Baseline:

Vanaf de baseline speelt het racket erg gemakkelijk. Het was betrekkelijk eenvoudig om goede diepte in mijn slagen te krijgen. Ook merk en hoor je, wanneer je de bal goed in de royale sweetspot raakt, dat het racket als het ware zingt. Dit zal door de open brug van deze Head MXG 3 komen. Je voelt en hoort het dus wanneer je goed door de bal swingt. De balrotatie is prima met dit racket, zelfs in deze hybride setup met de nieuwe Head Primal bespanning. Deze hybride heeft een wat zachtere breedtesnaar voor extra comfort en touch. Een volledig polyester snarenbed zou nog meer rotatie toevoegen doordat de snaren makkelijker over elkaar heen kunnen glijden in dit relatief open 16/18 bespanpatroon. Maar zelfs met deze snarencombi is de balrotatie dus dik in orde!

Service:

De servicepower met deze nieuwe Head MXG 3 is gemiddeld. Je zult dus zelf wel het nodige in de bal moeten leggen om de bal goede snelheid mee te geven. In vergelijking met mijn huidige Prince Textreme Warrior 107 merkte ik dat dit iets meer moeite kostte. De ballbite is daarentegen dik in orde. De bal is makkelijk te grippen in de snaren voor kick – en/of sliceservices.

Net:

Ik vond de Head MXG 3 aan het net opvallend sterk presteren. Het racket is sowieso makkelijk te manoeuvreren door het relatief lage gewicht i.c.m. de neutrale balans. Hierbij is het racket ook nog eens ongelooflijk stabiel! Ik heb dit racket in zowel enkel- als dubbelspel getest, waarbij het er bij het dubbelen qua volleerwerk stevig aan toe ging. Maar harde ballen zijn prima te pareren met dit super stabiele frame. Ik had altijd het gevoel de controle over mijn volleys te kunnen houden. Ook voor het subtiele werk heeft het racket voldoende touch, iets wat mij positief verraste gezien de hoge RA-waarde (stijfheid) van dit racket.

Power/controle:

Power zogezegd genoeg in de Head MXG 3! Alleen bij het serveren had ik wat extra servicepower kunnen gebruiken, maar dat komt meer door mijn nog altijd wat gevoelige schouder. Maar de controle in dit racket is minstens zo goed. Het racket speelt zeer stabiel, waardoor je altijd de controle over je slagen blijft behouden. Met name aan het net vond ik het bizar hoe steady dit racket speelde!

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort is altijd een extra aandachtspunt voor mij wanneer ik rackets test. Ik heb nu eenmaal te kampen met een gevoelige schouder die nog wel eens opspeelt wanneer ik veel speel zoals nu tijdens de competitie. Met name bij het serveren en smashen kan mijn schouder extra gevoelig zijn. Met een RA-waarde (stijfheid) van 72 is dit racket één van de stijfste frames dit ik gespeeld heb. Dus vooraf maakte ik me hier wel enigszins zorgen over. Maar bij spel voelt de Head MXG 3 helemaal niet zo stijf eigenlijk. Voor mijn gevoel heeft het racket ook een royalere sweetspot dan andere 100 sq/inch rackets en is het daarmee vrij vergevingsgezind. Mogelijk komt dit doordat de lengtesnaren dus worden verlengd door de speciale brug van de MXG rackets. Daarnaast helpt het relatief open en dynamische 16/18 bespanpatroon ook zeker goed mee. Het comfort was dus beter dan verwacht!

Overall indruk:

De Head MXG 3 maakt de slogan ‘Power under control’ wat mij betreft zeker waar! Ja, er zit een flinke bak power in dit racket, maar deze is wel goed controleerbaar doordat het racket zo ongelooflijk stabiel is. Daarnaast is de spin/slice dik in orde en scoort dit racket qua comfort dus beter als verwacht. De nieuwe Head Primal (hybride) snaar welke speciaal bij deze nieuwe racketlijn hoort, is een fijne aanvulling in de mix van power en controle. Een mooie en sterke vernieuwing al met al! Het zal mij niets verbazen als Head deze MXG (Magnesium x Graphene Touch) technologie in meer rackets zou gaan brengen! 

De Head MXG 3 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

1 REACTIE

  1. Het ziet er alleen niet fraai uit die brug die ertussen geplakt zit.. Alsof het zo’n goedkoop aluminium geextrudeerd racket is met een plastic brug.. Ik ben een grote favoriet van head rackets, gebruik de speed serie met veel plezier, maar deze ga ik overslaan voorlopig

Geef een reactie