Head MXG 3 en Head MXG 5 rackets

Head komt met een hele nieuwe rackettechnologie genaamd MXG. Hier vind je alles over de nieuwe Head MXG 3 en Head MXG 5 rackets!

Head MXG: geïnjecteerde magnesium brug

Wat meteen opvalt aan deze hele nieuwe racketfamilie van Head is de hartgedeelte van de rackets. De Head MXG 3 en Head MXG 5 werken met een geïnjecteerde magnesium brug. Het torderen (vervormen) van het racket vindt voor een groot deel plaats in dit gedeelte van het racket. Door deze nieuwe constructie zorgt Head voor een super stabiel/torsiestijf frame. Volgens Head moet dit zorgen voor de best mogelijke combinatie van power en controle! Bovendien kan door de toepassing van het magnesium het gewicht van het racket relatief laag gehouden worden.

De Head MXG 3 en MXG 5 zijn nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis Head Primal bespanning!

Voordelen en speeleigenschappen Head MXG

Zoals hierboven omschreven zijn de voordelen van de nieuwe brug van de Head MXG rackets extra stabiliteit voor optimale balcontrole. Daarnaast zorgt de brug ook voor een ‘verlenging’ van de lengtesnaren, wat op zijn beurt weer voor extra power zorgt. Bovendien gebruikt Head het Graphene Touch materiaal in de rackets voor extra touch en minder schokimpact. Dit wordt versterkt door een ingebouwd dempingsysteem in de brug van de rackets.

Specificaties Head MXG 3 en Head MXG 5

Head zal begin mei twee nieuwe rackets van deze MXG serie lanceren: de Head MXG 3 en de Head MXG 5. Hieronder vind je de specificaties van de rackets.

Head MXG 3: 100 sq/inch, 295 gr, 32.5 balans, 16/18 bespanpatroon, 27 inch lengte
Head MXG 5: 105 sq/inch, 275 gr, 33.5 balans, 16/18 bespanpatroon, 27.2 inch lengte

Zelf zijn wij ook erg benieuwd naar de RA-waarden (stijfheid) van beide rackets. Deze zijn vooralsnog niet bekend en zullen wij later toevoegen. De advies verkoopprijs is al wel bekend en is met 249.99 euro niet verkeerd voor rackets met zoveel technologische toepassingen!

De RA-waarden zijn inmiddels ook bekend: de MXG 3 heeft een RA van 72 en is daarmee behoorlijk stijf. De MXG 5 heeft een RA van 68.

Head Primal bespanning en Head MXG 3 en Head MXG 5 test

Ook komt Head met een nieuwe hybride bespanning genaamd Primal. Over deze snaar is vooralsnog niet zoveel bekend. Waarschijnlijk is dit een snaar die goed zou moeten matchen met de nieuwe MXG rackets. Binnenkort hoopt team mijnracket.nl de nieuwe Head MXG 3 en Head MXG 5 rackets zelf te mogen testen en ervaren. Dit geldt ook voor de nieuwe Head Primal bespanning. Onze bevindingen lees je dan uiteraard hier op mijnracket.nl!

De Head MXG 3 en MXG 5 zijn nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis Head Primal bespanning!

Geef een reactie