Head Gravity bespanning: als eerste getest door mijnracket.nl!

Het mijnracket.nl team heeft de primeur om als één van de allereersten in Nederland de gloednieuwe Head Gravity bespanning te reviewen. Deze snaar zal pas in 2016 op de markt komen, maar wij hebben dus alvast een review voor je! De Head Gravity biedt veel spin, maar met behoud van balgevoel en touch.

Head Gravity demo package

 

Specificaties:

Merk: Head
Type snaar: Gravity
Dikte mains (lengtesnaren): 1.25 (17)
Dikte crosses (breedtesnaren): 1.20 (18)

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin
Racket: Head Graphene Radical MP, 98 sq/inch, regulier 16/19 bespanpatroon
Hardheid bespanning: 24/24 kg bij een bespanrange van 22-26 kilo
Testduur: 8 uur

Head Gravity strung

Beoordeling:

Duurzaamheid: 8
Spanningsbehoud: 7
Spin/slice: 8
Balgevoel: 7
Power: 7
Controle: 7
Comfort/armvriendelijkheid: 7

Head Gravity string combo

Zoals hierboven te zien is de Head Gravity een hybride snaar, wat wil zeggen dat de Gravity verschillende lengte – en breedtesnaren heeft. Beide snaren zijn polyester snaren, waarvan de lengtesnaar 3-hoekig gevormd is voor extra grip op de bal voor spin en slice en de breedtesnaar gewoon rond is. De lengtesnaar doet denken aan de Prince Tour XS (Xtra Spin) en heeft enorm scherpe hoeken, wat de bal extra rotatie en dus spin meegeeft. De ronde, zachte polyester breedtesnaar biedt voor een snaar in dit genre veel comfort en balgevoel, maar zorgt door de stevige coating voor een goede duurzaamheid, zodat de scherpe lengtesnaar niet te snel inbrandt.

Qua duurzaamheid blijkt de snaarcombinatie prima. Wat na circa 8 uur spelen opviel, is dat de Head Gravity ook nauwelijks was teruggelopen in spanning. Erg prettig dat je kunt rekenen op constante speeleigenschappen van de snaar. De grip op de bal voor extra spin en slice is erg fijn, zeker voor een speler als ik met wat vlakkere groundstrokes. Ook bij het serveren biedt de snaar wat extra kick en slice op de bal. De dunnere, wat zachtere breedtesnaar geeft in zijn totaliteit wat extra feel en comfort, maar biedt door de duurzame coating ook goede slijtvastheid. De snaren van de Head Gravity zijn voor polyester begrippen nog enigszins elastisch, wat het comfort, trillingsdemping en balgevoel ten goede komt. De power moet je, zoals bij zoveel snaren in dit genre, zelf wat meer genereren. Door het extra spineffect van deze snaar kreeg ik iets meer marge in mijn slagen vanaf de baseline, wat overall bijdraagt aan extra controle. Ook aan het net werkt de snaar prima. Ik zou de Head Gravity absoluut aanbevelen aan baseliners die op zoek zijn naar meer spin en marge in hun slagen, maar balgevoel en een zekere mate van comfort/armvriendelijkheid ook belangrijk vinden.

Geef een reactie