Head Graphene XT Radical Pro (Andy Murray)

Het nieuwe racket van Davis Cup held Andy Murray is de Head Graphene XT Radical Pro. Het racket biedt meer power dan zijn voorganger, maar blijft een prima allrounder!

Head Graphene XT Radical Pro side

Merk: Head
Model: Graphene XT Radical Pro
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 67

De Head Graphene XT Radical Pro is de opvolger van de Graphene Radical Pro. Graphene XT zou moeten zorgen voor meer stabiliteit en wendbaarheid. Deze tweede generatie Graphene is namelijk nog sterker en lichter, waardoor Head nog meer gewicht van het hart van het racket naar de top en naar de grip heeft kunnen verplaatsen. Het extra gewicht naar de top van het racket zou meer stabiliteit in het blad bij off-center hits moet geven. Bij bijvoorbeeld de return zou dit merkbaar moeten zijn. Het extra gewicht dat naar het andere uiteinde (de grip) van het racket is gegaan, zorgt op zijn beurt voor extra wendbaarheid.

Head Graphene XT Radical Pro full

De Head Graphene XT Radical Pro is het zwaarste racket uit de nieuwe Radical lijn met 310 gram onbespannen. Het racket voelt echter niet zo zwaar aan als het gewicht doet vermoeden. Dit komt door de 31.5 cm head-light balans in combinatie met het polariseren van het gewicht door het Graphene XT materiaal. Dit maakt het racket zeer makkelijk te manoeuvreren, zowel vanaf de baseline als aan het net. Het racket brengt nog meer power dan zijn voorganger, maar verliest hierdoor ietwat aan controle. Bij de Graphene Radical Pro was dit meer in balans.

Head Graphene XT Radical Pro throat

De toename in power geeft het racket ook een wat stijvere feel, een groot verschil ten opzichte van alle Radicals vóór de toevoeging van het Graphene en Graphene XT materiaal. De toename in power maakt de nieuwe serie wel toegankelijker voor een breder publiek. De sweetspot van de Head Graphene XT Radical Pro voelt wat kleiner aan, off-center hits slaan wat sneller dood. Het racket is hierdoor iets minder vergevingsgezind dan bijvoorbeeld de Yonex EZONE DR 98, een racket met vergelijkbare specificaties.

Dit racket komt het best tot zijn recht met een niet al te strak bespannen polyester snaar of met een hybride snaren setup (polyester in de lengte en een multifilament of darmsnaar in de breedte). De Head Graphene XT Radical Pro presteert prima over de hele baan: baseline, net en service, is dus een heuse allcourter, maar is dus alleen iets meer power-georiënteerd  t.o.v. zijn voorganger.

Geef een reactie