Head Graphene XT Radical MPA

De nieuwe Radical is er! De Head Graphene XT Radical MPA brengt de tweede generatie Graphene in de Radical racketlijn in een nieuwe MPA versie waarbij je zowel een regulier 16/19 als een open 16/16 bespanpatroon kunt spelen!

Head Graphene XT Radical MPA full

Merk: Head
Model: Graphene XT Radical MPA
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/19 of 16/16
Lengte: 27 inch
RA: 65

Het Graphene XT materiaal in de nieuwe Head Graphene XT Radical MPA zou moeten zorgen voor meer stabiliteit en wendbaarheid in een racket met een flinke dosis power. Deze tweede generatie Graphene is namelijk nog sterker en lichter, waardoor Head nog meer gewicht van het hart van het racket naar de top en naar de grip heeft kunnen verplaatsen. Het extra gewicht naar de top van het racket zou meer stabiliteit in het blad bij off-center hits moet geven, iets wat bij bijvoorbeeld de return merkbaar zou moeten zijn. Het extra gewicht dat naar het andere uiteinde (de grip) van het racket is gegaan, zorgt op zijn beurt voor extra wendbaarheid. De ASP (Adaptive String Pattern) Technology kennen we natuurlijk al uit de laatste Extreme, Instinct en Speed racketlijnen en is nu voor het eerst ook toegepast in de nieuwe Radical racketfamilie. Deze technologie biedt je de keuze uit twee bespanpatronen: regulier 16/19 voor een mooie mix van power en controle en 16/16 voor meer spin en ballbite. Het switchen tussen de twee bespanpatronen is mogelijk door de tubingranden van de Head Graphene XT Radical MPA op 3 en 9 uur in het frame te wisselen.

Head Graphene XT Radical MPA ASP

Bij de vorige versie (de Head Graphene Radical MP) was al duidelijk merkbaar dat Head met de Radical racketlijn een andere weg is ingeslagen. De bredere framebouw in combinatie met het voor het eerst in de MP-uitvoering toegepaste 16/19 bespanpatroon zorgde voor een flinke boost in power en in iets mindere mate in spinpotentie. De RA-waardes (stijfheid) van de Radical rackets zijn de afgelopen jaren ook omhoog gegaan, wat ook bijdraagt aan de extra power. Voor de traditionele Radical spelers een hele verandering al met al. Deze nieuwe Graphene XT Radical MPA blijft bij de specs van zijn voorganger, maar is de meest ‘powerful’ Radical tot nu toe. Dat is prima nieuws, alleen de beloofde extra stabiliteit blijft iets achter.

Head Graphene XT Radical MPA throat

De Head Graphene XT Radical MPA speelt licht en snel en heeft makkelijk toegang tot spin, goed voor het maken van mooie hoeken met de groundstrokes. Het racket is zeer makkelijk manoeuvreerbaar en biedt veel gratis power vanaf de baseline, zeker bij de keuze voor het open 16/16 bespanpatroon. Dit bespanpatroon biedt ook duidelijk meer marge in je slagen, prettig voor big-hitters die vaak eerder ballen lang dan kort slaan. De Graphene XT update zou de stabiliteit bij off-center hits moeten vergroten, om het torderen van het frame tegen te gaan. Op dit gebied is echter geen groot verschil waarneembaar t.o.v. de vorige versie. De mogelijkheid om te kunnen kiezen uit twee bespanpatronen kan voor sommige spelers zeker van toegevoegde waarde zijn.

230226_Radical_MPA_Detail_2_DL

Dus ben je een fan van de Graphene Radical MP, check dan zeker deze nieuwe Head Graphene XT Radical MPA. De ‘vroegere’ Radical speler die met bijvoorbeeld de Microgel, Youtek of Youtek IG versie gespeeld heeft, zal waarschijnlijk eerder een opvolger vinden in de Prestige of Speed racketlijn. Er komt ook nog een gewone Head Graphene XT Radical MP aan met een ‘vast’ 16/19 bespanpatroon.

Geef een reactie