Head Graphene XT Prestige S

De nieuwe Head Prestige racketfamilie is gearriveerd! De Head Graphene XT Prestige S maakt de Prestige toegankelijk voor een grotere groep spelers door een allround gewicht i.c.m. een dynamisch 16/19 bespanpatroon.

Head Graphene XT Prestige S logo

Merk: Head
Model: Graphene XT Prestige S
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 62

Van oudsher is de Prestige racketlijn van Head de meest controle georiënteerde lijn die het merk biedt. De Graphene XT uitvoeringen van de Prestige blijven trouw aan hun roots en staan weer garant voor fijne balcontrole – en gevoel. De Graphene XT Prestige racketlijn is voor spelers die middels een grote, volle swing zelf de snelheid in de bal leggen. Bij de Prestige S is dit niet anders; toch is van alle 4 de nieuwe modellen de Head Graphene XT Prestige S wel de meest toegankelijke. Lees hieronder waarom.

Head Graphene XT Prestige S full

De Head Graphene XT Prestige S is weliswaar niet het lichtste racket uit de nieuwe Prestige serie, maar is wel het makkelijkst te spelen racket door de combinatie van een 98 sq/inch blad met een relatief open 16/19 bespanpatroon voor meer dynamiek. De Prestige Rev Pro is weliswaar 5 gram lichter, maar werkt met een 93 sq/inch Mid racketblad met een zeer kleine sweetspot. Het 32.0 cm balanspunt geeft het racket ook wat meer swingweight, ofwel massa om door de bal heen te swingen. In dit alles zorgt de mooie slanke, rechte en klassieke framebouw voor het bekende balgevoel en de controle van de Prestige serie.

Head Graphene Prestige S brandlogo

Qua spel is duidelijk te merken dat de Head Graphene XT Prestige S een erg controle georiënteerd racket is. Je moet zelf flink ‘swingen’ om de bal snelheid mee te geven, maar als je dit doet, krijg je hier voldoende power voor terug. Wel is dit duidelijk een frame voor spelers die controle over power prefereren. Ben je echter wel een speler die de bal snel neemt (een first striker zoals men dat bij Babolat en Wilson zo mooi noemt) dan blinkt de Head Graphene XT Prestige S wel uit in controle en een uitstekend balgevoel in een goed manoeuvreerbaar jasje. De spinpotentie is prima door het dynamische 16/19 bespanpatroon. Qua servicepower biedt dit frame niet de gratis power van bijvoorbeeld een Babolat Pure Drive of Pure Aero, maar wel meer gevoel wanneer je zelf al de power in de bal legt en krachtig serveert. Voor spelers die in dit controleracket toch wat extra slagkracht zouden willen, zou een hybride snarensetup bij de Head Graphene XT Prestige S raadzaam zijn. Voor maximum controle daarentegen bespannen met een full bed (lengte en breedte) polyester snaar.

Vergelijkbare rackets: Prince Textreme Tour 100P, Wilson Blade 98 en de Babolat Pure Strike 18/20.

Geef een reactie