Head Graphene XT Prestige MP

De nieuwe Prestige racketlijn van Head is gearriveerd! Vandaag belichten wij het meest bekende model uit deze lijn: de Head Graphene XT Prestige MP.

Head Graphene XT Prestige MP full

Merk: Head
Model: Graphene XT Prestige MP
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 320 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 18/20
Lengte: 27 inch
RA: 65

Met de komst van het nieuwe Graphene XT materiaal polariseert Head het gewicht van de nieuwe Head Graphene XT Prestige MP nog meer richting de top en de grip van het racket. Het resultaat is een zeer makkelijk manoeuvreerbaar racket met extra bladstabiliteit.

Head Graphene XT Prestige MP throat

De Prestige racketlijn van Head herbergt klassiek gebouwde frames voor spelers met een grote, volle swing met als uitgangspunt controle en balgevoel. Dit is terug te zien in de mooie smalle 21 mm framebouw (beam) van de Head Graphene XT Prestige MP. Ook de traditionele cap grommets bumper zit op dit frame voor perfecte bescherming van de snaren.

Speeleigenschappen
De Head Graphene XT Prestige MP voelt qua spel iets stijver aan dan zijn voorganger de Graphene Prestige MP, alhoewel de RA-waarden nauwelijks van elkaar verschillen. Door het vrij compacte 18/20 bespanpatroon in combinatie met het 98 sq/inch midplus (MP) racketblad moet je de balsnelheid zelf genereren. Dit racket is dan ook ideaal voor spelers met genoeg power van zichzelf. Deze eigen power heb je ook nodig om dit racket te kunnen swingen. Dit maakt de Head Graphene XT Prestige MP dan ook ideaal voor spelers die normaal snel geneigd zijn te overhitten, d.w.z. de bal eerder lang dan kort slaan.

Head Graphene XT Prestige MP beam

Door de 31.0 cm headlight balans is de Head Graphene XT Prestige MP snel te manoeuvreren, prettig ook voor het korte, snelle spel aan het net. Door de relatief kleine sweetspot door de 98 sq/inch bladmaat in combinatie met het compacte 18/20 bespanpatroon is het advies is om dan ook niet te strak te bespannen en/of ook een niet te stugge snaar te gebruiken. Ga onderin de bespanrange van 22-26 kg zitten om meer dynamiek van het snarenbed te krijgen, de balcontrole en feel krijg je namelijk sowieso van dit racket. Een zachtere polyester of een hybride snarensetup is dan ook zeker aan te raden bij dit racket.

Head Graphene XT Prestige MP head

De Head Graphene XT Prestige MP is een aanrader voor de speler die zelf voldoende snelheid genereert en op zoek is naar controle en balgevoel om deze snelheid te matchen. Vergelijkbare rackets: Prince Textreme Tour 95, Wilson Pro Staff 97 en de Yonex VCORE Tour F 97 310.

Geef een reactie